Leiden in teken van Jazz tijdens geslaagd Verrassend Winkelweekend

Afgelopen weekend, zaterdag 25 en zondag 26 januari, vond het Verrassend Winkelweekend met het thema Jazz plaats. Het winkelende publiek genoot 2 dagen lang van een ijzersterk programma met meer dan 60 live optredens. In winkels, cafés en restaurants in de Leidse binnenstad werd jong talent afgewisseld met grotere namen.

verrassend-winkelweekend-jazz

Het was erg druk en gezellig in Leiden. Vele bezoekers liepen de muziekroutes die programmeur SummerJazz had samengesteld. Zo kon naar eigen smaak tijdens het winkelen gratis optredens worden bezocht of juist verschillende stijlen gecombineerd worden. Het vierkoppige blazersensemble Double Espresso verzorgde een fraai lunchconcert in de La Place van V&D, Céline Caïro betoverde een volle en muisstille Velvet en next big thing Tommy Moustache nam alle jazzlogica op de schop maar bleef toegankelijk.

 

 

Headliner Sabrina Starke

Door heel Leiden was jazz te horen. Tijdens het optreden van headliner Sabrina Starke was de zaal afgeladen vol. Zij sloot zondag het Verrassend Winkelweekend af in de PopUp Jazz Club in de Stadsgehoorzaal. Meer dan 700 bezoekers genoten van dit gratis optreden waar Sabrina Starke de sterren van de hemel zong met liedjes van Bill Withers en zelfs een klassieker van John Lennon.

Volgens Michaël Roumen, Cultuurfonds Leiden, was het een zeer succesvol Verrassend Winkelweekend:

Er waren veel bijzondere jazzinitiatieven van verschillende organisatoren. Leiden is door intensieve samenwerking in staat geweest het publiek te trakteren op één groot feest.

PS|theater

Tijdens De hoop van Leiden maakt PS|theater iedere maand een korte voorstelling over een Leids familiebedrijf. Dit keer was het extra bijzonder; het gezelschap langs ging bij Smit wonen in Sfeer, aan de lange Mare. Op zaterdag was de voorstelling te zien in de winkel en op zondag in de keet van PS|theater.

Comments are closed.