Internationale belangstelling voor Sotsji neemt toe

Hoewel een aanzienlijk deel van de toegangskaarten voor de Olympische Winterspelen nog niet is verkocht, lijkt de internationale belangstelling voor een bezoek aan Sotsji nog altijd toe te nemen. Dit blijkt uit recente zoekopdrachten van reizigers op de vooraanstaande boekingswebsite Hotels.com. De hotelprijzen in Sotsji zijn ruim verdubbeld ten opzicht van vorig jaar.
hotelscom-banner

Toename zoekopdracht naar hotels in Sotsji

Hotels.com zag het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in Sotsji in de periode tussen 1 december en 20 januari in verschillende landen sterk toenemen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In Nederland signaleerde de boekingswebsite een stijging van 265 procent.

 

 

Stijgende hotelprijzen

Door de toenemende vraag naar hotelovernachtingen, zijn ook de hotelprijzen in Sotsji omhoog gegaan. Momenteel bedraagt de gemiddelde prijs van een hotelovernachting in Sotsji tijdens de Olympische Spelen circa 265 euro. Reizigers betalen nu ruim twee keer meer dan een jaar geleden (119 euro).

Wereldwijd gezien is het aantal zoekopdrachten naar hotels in Sotsji het sterkst gestegen in de Verenigde Staten (775 procent). De afgelopen weken signaleerde Hotels.com ook sterke stijgingen in buurland Canada (633 procent) en in gastland Rusland (632 procent).

Ondanks de aanhoudende discussie over de veiligheidssituatie in Sotsji, zal de stad een groot aantal bezoekers verwelkomen tijdens de Spelen. Om alle sporters, het organisatiecomité, hoogwaardigheidsbekleders en andere toeschouwers een verblijfplaats te bieden, zijn in en rond Sotsji 30 nieuwe vier- en vijfsterrenhotels en 54 nieuwe driesterrenhotels gebouwd.

Hotels.com’s Top 10 van landen waarin de zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in Sotsji het sterkst zijn gestegen de afgelopen weken:

1. Verenigde Staten (775%)
2. Canada (633%
3. Rusland (632%)
4. Zweden (409%)
5. Zwitserland (345%)
6. Noorwegen (282%)
7. Frankrijk (267%)
8. Nederland (265%)
9. Duitsland (240%)
10. Denemarken (210%)

Comments are closed.