Levensredders centraal tijdens Titanic Heldendagen

Amsterdam EXPO College: Er gebeurt een ramp met een cruiseschip op de Noordzee. Wat kan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) dan betekenen? Op vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari staat Amsterdam EXPO, waar momenteel Titanic: The Artifact Exhibition te zien is, in het teken van nautische helden tijdens de Heldendagen. Speciaal voor hen die dag en nacht klaarstaan om te helpen op de Nederlandse wateren, is de toegang tot de expositie tijdens deze dagen gratis. Voor bezoekers die meer willen weten over het belangrijke werk van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) vindt op vrijdagavond 31 januari om 19:00 uur een EXPO College plaats, getiteld Van reddingvest tot mass evacuation door voormalig marineofficier en maritiem historicus Henk Stapel.

levensredders-centraal-tijdens-titanic-heldendagen

EXPO College Van reddingvest tot mass evacuation

Welke reddingsmiddelen stonden de opvarenden van de Titanic in 1912 ter beschikking? En wat kan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) tegenwoordig betekenen bij een ramp met een cruiseschip op de Noordzee? Op deze en nog veel meer vragen geeft Stapel antwoord tijdens de boeiende lezing. Kaarten voor het EXPO College kosten € 10, publiek wordt geadviseerd voorafgaand aan de lezing de expositie te bezoeken. Een combiticket lezing + expositiebezoek kost € 23. Meer informatie en kaarten via www.amsterdamexpo.nl/expo-college-knrm

 

 

Gratis toegang Titanic: The Artifact Exhibition

Amsterdam EXPO wil medewerkers van onder meer de STC-KNRM, het Kustwachtcentrum, de Reddingsbrigade Nederland, de Koninklijke Marine, het Loodswezen en Luchtmacht-SAR bedanken voor hun levensreddende werk door gratis toegang tot Titanic: The Artifact Exhibition aan te bieden. Familie en vrienden van deze helden kunnen tijdens de Heldendagen de expositie bezoeken tegen een sterk gereduceerd tarief. Meer informatie en (vrij)kaarten reserveren via www.amsterdamexpo.nl/helden. Medewerkers van deze instanties dienen zich op voorhand te registeren en zich ter plaatse te identificeren.

KNRM

De hoofdtaak van de KNRM is het redden en helpen van mensen op zee en in ruime binnenwateren. De KNRM bestaat uit 1.300 vrijwilligers, ondersteund door enkele beroepsschippers en personeel van het hoofdkantoor IJmuiden. De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zijn in 2013 1993 keer uitgevaren en hebben daarmee 3333 mensen gered of geholpen. Omdat de diensten van de KNRM gratis zijn en zij niet gesubsidieerd worden, zijn alle donaties welkom. Meer informatie: www.knrm.nl.

Amsterdam EXPO

Door bezoekers uitgeroepen tot ‘het leukste bijzondere museum van Amsterdam’ is Amsterdam EXPO de Nederlandse thuisbasis voor internationale, reizende exposities van wereldklasse. Amsterdam EXPO biedt haar bezoekers een unieke en verrassende ervaring: ‘blockbusters’ als Body Worlds, Toetanchamon en Pixar: 25 Years of Animation werden al door meer dan een half miljoen mensen bezocht. Nu kan opnieuw een tijdelijke expositie van hoge kwaliteit worden bezocht: de aangrijpende tentoonstelling Titanic: The Artifact Exhibition. Amsterdam EXPO is eenvoudig bereikbaar per fiets (8 minuten vanaf het Museumplein), tram, metro, bus en trein en biedt uitstekende parkeermogelijkheden.

Comments are closed.