Genomineerden Fietsroute van het Jaar

De Pirinexus, Tour de Manche, het Valsuganapad en de Vennbahn zijn genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2014. Op vrijdag 28 februari, aan de vooravond van de tiende Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI, reikt de jury van de uitverkiezing de bijbehorende trofee uit aan de winnaar.
fiets-wandel-beurs-2014-col-d-ares-foto-kees-swart

De Vakantiefietser

Tijdens een bijeenkomst in Amsterdam bij De Vakantiefietser, specialist op het gebied van trekkingbikes, werden de genomineerden gepresenteerd. Alle vier routes zijn door testfietsers nagefietst en getoetst aan criteria als bewegwijzering, belevingswaarde en voorzieningen. Een belangrijk criterium is verder dat het om een nieuw of onlangs ingrijpend vernieuwd traject gaat.

 

 

fiets-wandel-beurs-2014-movelo-foto-daniele-mosna

Grensoverschrijdende routes

Opvallend is dat het bij drie van de vier genomineerden om grensoverschrijdende routes gaat. De Pirinexus in Catalonië is een ronde van 350 km aan de Spaanse en Franse kant van de Pyreneeën. Bij de Tour de Manche fiets je rond Het Kanaal door delen van Frankrijk en Engeland. De Vennbahn, een route over een voormalige spoorlijn tussen Aken en Troisvierges, loopt zelfs door drie landen: Duitsland, België en Luxemburg. Alleen het 80 kilometer lange Valsuganapad in Trentino blijft binnen de – Italiaanse – landsgrenzen.

De jury gaat de komende weken in conclaaf over de meest geschikte kandidaat voor de eretitel ‘beste fietsroute van 2014’. De winnaar van de uitverkiezing blijft geheim tot de presentatie op vrijdag 28 februari.
fiets-wandel-beurs-2014-sud-ouest-angleterre
De Fietsroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee het fietsen in binnen- en buitenland wil stimuleren.

Comments are closed.