Winters droompaar Arosa-Lenzerheide in de echt verbonden

Dit weekend is in Zwitserland het nieuwe skigebied Arosa-Lenzerheide officieel geopend. De nieuwe ultramoderne pendellift verbindt de skigebieden Arosa en Lenzerheide en zorgt voor een nieuw wintersportgebied in Graubünden en biedt meer dan 225 kilometer aan pistes.
skilift-opening-arosa-lenzerheide

Droompaar Arosa-Lenzerheide

Eindelijk is het dan zover, na 9 maanden werk is het droompaar Arosa-Lenzerheide in de ‘echt verbonden’. Een nieuwe pendelbaan verbindt de Aroser berg Hörnli en het Urdenfürggli in Lenzerheide. Graubünden heeft zo’n 40 jaar op de verbinding van de skigebieden Arosa en Lenzerheide moeten wachten. Philipp Holenstein, CEO van Arosa Bergbahnen AG zegt:

We zijn erg gelukkig! Een langverwachte droom is werkelijkheid geworden

 

 

Technisch hoogstandje

De ultramoderne pendellift kan 150 personen vervoeren en de rit duurt slechts 5 minuten. De nieuwe constructie is een technisch hoogstandje: de twee open stations ogen imposant, door de ijzeren constructie, de aandrijfwielen draaien bijna geruisloos en de kabels overbruggen zo’n 1,7 kilometer. Dankzij de verbinding is Arosa-Lenzerheide nu het grootste skigebied van Graubünden en behoort het tot de top 10 van grootste wintersportgebieden in Zwitserland. Het nieuwe gebied biedt meer dan 225 kilometer afwisselende pistes, vele bergrestaurants en gezellige berghutten. Thomas Hunziker, CEO van Lenzerheide Bergbahnen AG, benadrukte deze veelzijdigheid: “Onvergetelijke afdalingen, topervaringen en culinaire hoogstandjes zijn gegarandeerd”.

Openbaar vervoer inbegrepen

In het nieuwe skiticket zijn de ritten met de Rhätische Bahn en de Postauto op de trajecten Chur-Arosa-Lenzerheide en Tiefencastel inbegrepen. Zo is het nieuwe skigebied eenvoudig en ongecompliceerd bereikbaar voor wintersportliefhebbers.

Comments are closed.