Grace Kelly: prinses en stijlicoon in Paleis Het Loo

Paleis Het Loo pakt in 2014 groots uit met de expositie ‘Grace Kelly; prinses en stijlicoon’, waarin het unieke verhaal verteld wordt over het boeiende en veelbewogen leven van prinses Gracia van Monaco. Kleding, accessoires, filmbeelden en foto’s brengen het verhaal van de prinses van één van de oudste Europese vorstenhuizen opnieuw tot leven in Apeldoorn.

SPECIAL PRICE APPLIES.  The late American actress and Monaco royal Grace, Princess of Monaco, nee Grace Kelly, 12 November 1929 - 14 September 1982). She is pictured in 1956

Stijlicoon

Het beeld van prinses Gracia, geboren in de Verenigde Staten als ‘Grace Patricia Kelly’, is nooit uit ons collectieve geheugen verdwenen. Grace Kelly (1929-1982) was als stijlicoon een van de meest gefotografeerde vrouwen van de twintigste eeuw en werd op de voet gevolgd door de media in haar succesvolle leven als Amerikaanse filmster, als vorstelijke bruid en als prinses van Monaco. Haar schoonheid, karakter, talenten en de overgave en discipline, die zij zowel in haar rol als filmster als in haar rol als prinses ten toon spreidde, maken haar zo onvergetelijk en inspirerend.

Princess Grace Foundation-USA

Tot op de dag van vandaag wordt Grace Kelly bezongen in popliedjes en blogs, beschreven in biografieën en vormen haar tijdloze stijl en elegantie een inspirerend voorbeeld. Ook is haar naam blijvend verbonden met de Princess Grace Foundation-USA, een belangrijk ondersteuningsfonds voor Amerikaanse dans-, film- en theaterstudenten. De professionaliteit en betekenis van Grace Kelly als vorstelijk rolmodel en stijlicoon worden tot op heden weerspiegeld in de huidige generatie Europese prinsessen.

Grimaldi Forum Monaco

De tentoonstelling Grace Kelly, prinses en stijlicoon in Apeldoornkomt tot stand in nauwe samenwerking met het Grimaldi Forum Monaco.

Comments are closed.