Nieuwe airline Air Serbia breidt netwerk flink uit

Nieuwe vliegtuigen, een nieuw logo, nieuwe partners en nieuwe routes: JAT Airways, de voormalige nationale luchtvaartmaatschappij van Servië, heeft zijn krachten gebundeld met Etihad Airways en opereert sinds kort onder de nieuwe naam “Air Serbia”. Het aantal bestemmingen en de capaciteit wordt de komende tijd verder uitgebreid en inmiddels kan vanaf de thuisbasis, Nikola Tesla Airport in Belgrado, al op 39 bestemmingen gevlogen worden. Bovendien zal de vloot de komende tijd grotendeels vernieuwd worden.
air-serbia-servie-stewardess

Strategische partnerschap

Het nieuwe strategische partnerschap werd van kracht in augustus afgelopen jaar, met de eerste inaugurele vlucht onder de nieuwe naam op 26 oktober. Onder de nieuwe eigendomsstructuur is 51% van het bedrijf in bezit van de Servische overheid en 49% in bezit van Etihad Airways. Volgens de nieuwe overeenkomst, zal Air Serbia voor een initiële periode van 5 jaar operationeel worden aangestuurd door Etihad Airways.

 

 

Air Serbia heeft het routenetwerk overgenomen van het voormalige JAT Airways, welk reeds 30 Europese bestemmingen omvatte. Het aantal bestemmingen is recent uitgebreid en verschillende bestemmingen in Europa zijn aan de dienstregeling toegevoegd waaronder Bucharest, Sarajevo, Ljubljana, Praag en Sofia. Door de samenwerking met Etihad, zijn er vanaf Belgrado ook rechtstreekse vluchten naar Abu Dhabi en Tel Aviv. Andere bestemmingen in de gehele wereld kunnen aangevlogen worden via een netwerk van codeshare partners waaronder Adria Airways, Aeroflot, Air France, Air Berlin, Alitalia, Austrian Airlines, Etihad Airways, KLM, Lot en Tarom. Het aantal bestemmingen zal in de nabije toekomst nog verder uitgebreid worden.
air-serbia-servie-vliegtuig

18 Vliegtuigen

Op dit moment heeft Air Serbia een vloot van 18 vliegtuigen bestaande uit 10 toestellen van het type Boeing 737-300, 2 van het type ATR 72, en recent zijn hier 6 toestellen van het type Airbus A319 bijgekomen. In mei 2014 zullen nog eens twee toestellen van het type Airbus A319 en twee van het type A320 aan de vloot toegevoegd worden. Tussen 2018 en 2020 zullen 10 gloednieuwe toestellen van het type Airbus A320 Neo geleverd worden, een van de modernste toestellen momenteel op de markt.

Air Serbia is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van onze luchtvaart infrastructuur, welke de groei van het toerisme in Servië nog verder zal bevorderen, zowel vanuit bestaande als vanuit nieuwe markten

aldus Gordana Plamenac, directeur van het Nationaal Bureau voor Toerisme van Servië

Comments are closed.