Wat is jouw reishoroscoop voor 2014?

Het belooft weer een boeiend reisjaar te worden voor Duitsland! Wat hebben de sterren voor jou in petto? Germany Travel zocht het uit. Van de vreedzame revolutie voor de vrijheidslievende Waterman en de allerbeste restaurants voor de culinaire Stier tot de Oranjeroute voor de koninklijke Leeuw en klassieke muziek van Bach jr. voor de fijnzinnige Weegschaal. Volg ons op twitter voor meer reistips!

Waterman | Vreedzame revolutie

21 januari – 18 februari
Opgelegde beperkingen leiden tot verzet bij de vrijheidslievende Waterman. Om deze reden voelt hij zich in 2014 aangetrokken tot de herdenking van de vreedzame revolutie, die 25 jaar geleden in Leipzig de val van de Muur inluidde. Dit teken zoekt de grenzen op, en waar kan dat beter dan langs de 1378 km lange voormalige scheidslijn tussen het oosten en westen van Duitsland?

 

 

Vissen | Op naar de Bodensee

19 februari – 20 maart
Vissen zijn het meest religieuze teken van de dierenriem. Dit voert hen in 2014 naar de Bodensee, waar het concilie van Konstanz wordt herdacht. De verkiezing van een nieuwe paus toverde het stadje tussen 1414-1418 om tot een bruisende metropool. Het jubileum wordt gevierd met een tentoonstelling over het leven in de Middeleeuwen, die de fantasierijke Vissen moeiteloos 600 jaar terugvoert.

Ram | Nog meer hotspots

21 maart – 20 april
Rammen doen er goed aan om Duitsland in de gaten te houden. De campagne ‘Share the Moment’ loopt nog tot maart! Jonge reizigers kunnen hun hotspots in Duitsland met elkaar delen via social media en op de website germany.travel/youth. Met de YouthHotSpots-app op zak zal de dynamische Ram zich prima vermaken in bruisende steden als Berlijn, Hamburg of München.
top-100-app-duitsland

Stier | ‘Michelinstieren’

21 april – 21 mei
Met Venus als overheersende planeet beschikt de Stier over sterk ontwikkelde zintuigen, geen wonder dat hij zo kan genieten. De liefde gaat door de maag bij dit aardeteken. Wie indruk wil maken, neemt deze goeiige materialist mee naar Baden-Württemberg, de regio met de meeste stieren – pardon – sterrenrestaurants. Voor actieve Stieren is er een culinaire wandelroute in het Saarland.

Tweelingen | Actie & avontuur

22 mei – 21 juni
Van alle sterrenbeelden is Tweelingen het sportiefst. Hij barst van de energie en is allergisch voor routine. Dat vraagt om een actieve vakantie mét een beetje uitdaging! Daarvoor hoeft hij niet ver weg. Langs de Rijn, de Moezel en in de Eifel liggen 26 avontuurlijke wandelroutes, waaronder het Vulkanpfad dat langs voormalige kraters loopt. Daar weet dit op spanning beluste luchtteken wel raad mee.

Kreeft | Zon, zee & zaligheid

22 juni – 21 juli
Een vakantie omringd door geliefden bezorgt dit familiedier veel plezier. De Kreeft wordt helemaal blij als de zee in de buurt is. De perfecte bestemming voor dit waterteken? De Duitse eilanden, zoals Rügen en Usedom. De Oostzee heeft met zijn geringe getijverschil ook nog eens een positieve invloed op dit gevoelige teken. Tel daar de meeste zonuren van Duitsland bij op en het kan voor de Kreeft niet meer stuk!

Leeuw | In het spoor van Willem I

22 juli – 22 augustus
Voor het meest koninklijke teken van de dierenriem is Duitsland een droombestemming. En dan vooral de Oranjeroute, die 2600 kilometer langs de pracht en praal van het Oranje verleden voert. Zoals het barokke stadje Fulda, waar Willem I vier jaar doorbracht voordat hij koning van Nederland werd. Tijdens de viering van 200 jaar Koninkrijk een must voor elke Nederlandse leeuw!

Maagd | Viel Spas(s)!

23 augustus – 23 september
De Maagd kan wel wat ontspanning gebruiken. Het vlijtige sterrenbeeld laat zich in 2014 verwennen in een van de duizend wellness – en beautyhotels of in een van de 350 gecertificeerde kuuroorden in Duitsland. Voor het op betrouwbaarheid en hygiëne gestelde teken is het een geruststelling te weten deze keurmerken onderhevig zijn aan strenge kwaliteitscontroles.

Weegschaal | Bezoek Bach jr.

24 september – 23 oktober
Het meest beschaafde teken van de dierenriem houdt van schoonheid en harmonie. Cultuur is een eerste levensbehoefte van de weegschaal en klassieke muziek geeft hem vleugels. In Weimar, Hamburg en Berlijn wordt in 2014 uitgebreid stilgestaan bij de 300e geboortedag van C.P.E. Bach. De bekendste zoon van Bach sr. was eveneens een begenadigd componist.

Schorpioen | Grootse daden

24 oktober – 22 november
De Schorpioen is in staat tot grote daden. Een goed voorbeeld is Maarten Luther, die aan de basis stond van het protestantisme. Deze theoloog wordt tot 2017 tien jaar lang herdacht, maar de diepzinnige mede-Schorpioen die daar niet op wil wachten kan in 2014 al een kijkje nemen in Wittenberg, met maar liefst vier aan Luther gerelateerde bouwwerken die tot het UNESCO-Werelderfgoed behoren.

Boogschutter | Voor cosmopolieten

23 november – 21 december
De Boogschutter is een echte reiziger. Ook wil hij graag snel tot de kern van de zaak doordringen. Daarom doet de Boogschutter er goed aan zijn pijlen te richten op Duitsland, waar veel te ontdekken valt. Helemaal leuk wordt dat met de TOP 100-app die snel en overzichtelijk informatie geeft over de 100 mooiste bezienswaardigheden van Duitsland. De app is gratis, goed nieuws voor dit spaarzame teken.

Steenbok | Doorgewinterd op reis

22 december tot 20 januari
De Steenbok heeft een groot uithoudingsvermogen. Deze doorzetter is gemaakt voor de bergen en komt goed tot zijn recht tijdens een stevige tocht op sneeuwschoenen in de Beierse Allgäu. Gezien zijn licht traditionele aard is een verblijf in een van de authentieke Hörnerdörfer misschien een goede optie. Ook vanwege het woord ‘hoorn’ dat terugkomt in de namen van omliggende bergen zoals de Nebelhorn.

Comments are closed.