Denemarken met (h)optimisten op Vakantiebeurs

Vakantieland Denemarken is van 15 tot en met 19 januari 2014 aanwezig op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. De stand wordt bemand door medewerkers van VisitDenmark – de officiële toerismeorganisatie van Denemarken, Denemarken Vakantie Specialist DFB, vakantiehuisaanbieder Vakantiepartner Denemarken, VisitDjursland en Panorama fietsroutes. Dit jaar kunnen bezoekers op de Denemarken-stand op de foto met een grote Hoptimist, een vrolijk figuur van Deens Design, en zo tevens kans maken op een reischeque. Verder zijn er andere mooie prijzen, aantrekkelijke beursaanbiedingen en natuurlijk brochures en informatie voor een vakantie in het Deense eilandenrijk.denemarken-hoptimist-familie

Hoptimisme en (h)op naar Denemarken!

Op de Denemarken-stand staan dit jaar twee grote Hoptimisten, vrolijke figuren van Deens Design. De Hoptimisten zijn in 1968 ontworpen door de Deense meubelmaker Hans Gustav Ehrenreich (1917-1984). Zijn figuren werden gekenmerkt door felle kleuren en ronde vormen. De Hoptimisten werden geproduceerd van 1968 tot 1974. In 2009 werd het wereldberoemde figuurtje nieuw leven ingeblazen door ontwerper Lotte Steffensen en The Hoptimist Company, in overleg met Ehrenreichs zoon, Jørn.

Mathilde Henriques-Nielsen, directeur VisitDenmark Nederland:

Ook in crisistijd blijven wij (h)optimistisch en zorgen graag voor een glimlach op de beursvloer, een klein geluksmomentje. Hoptimisten brengen een vrolijke noot, ze activeren mensen, geven positieve energie. Een Hoptimist lacht je toe en wacht op je reactie. Wanneer je hand op de veer drukt, komt de Hoptimist even tot leven. En wij zeggen dan graag: (H)op naar Denemarken, voor klein geluk en een grootse vakantie!

 

 

Geluk beproeven met winacties op de stand

Kinderen en volwassenen kunnen op de foto met de twee Hoptimisten en hun eigen Denemarken-slogan. De foto kan men dezelfde dag nog ophalen bij de stand en kan gedeeld worden via de Facebook-pagina van VisitDenmark met gebruik van hashtag #hoptimistNL. Door met een Hoptimist op de foto te gaan maakt men tevens kans op een reischeque t.w.v. 450 Euro voor een vakantie naar Denemarken, het land met de gelukkigste mensen ter wereld. Ook wordt er dagelijks een klein formaat Hoptimist weggegeven aan degene met de beste slogan of kreet.
Behalve de winactie met de Hoptimist, kunnen bezoekers hun geluk beproeven bij de IPOP, een soort fruitautomaat. De prijzen die hiermee te winnen zijn variëren van zakjes LEGO en het receptenboekje ‘De Smaak van Denemarken’ tot luxe strandlakens.

De streek Djursland: volop natuurschoon en een ‘neus’ voor plezier

In het oosten van het Deense schiereiland Jutland, op zo’n 800 kilometer van Utrecht, ligt Djursland. Vanwege de vorm op de landkaart wordt deze streek ook wel de ‘neus’ van Denemarken genoemd.
In dit stukje Denemarken ligt alles binnen handbereik: natuurschoon, zoals de stranden en het Nationaal Park Mols Bjerge, waarin het heerlijk fietsen en wandelen is, maar ook vele attracties, zoals het tropische regenwoud Randers Regnskov, safaripark Ree Park en pretpark Djurs Sommerland, het grootste ‘zomerland’-pretpark van Scandinavië, dat het afgelopen seizoen met veel succes de snelste achtbaan van Denemarken introduceerde. Djursland telt tal van campings, vakantiehuizen en andere overnachtingsmogelijkheden en ligt op korte afstand van Aarhus, de tweede stad van Denemarken.
denemarken-panorama-cyclistandhorsesstevns

Nieuwe Panorama-fietsroutes: 25 rondjes bij Noordzeeroute en Berlijn-Kopenhagen

Bij de nieuwe Panorama fietsroutes in Denemarken is er, zoals de naam al belooft, altijd een plek met een adembenemend uitzicht over zee of land. Bovendien raken alle routes altijd ergens één van de nationale fietsroutes. Langs de westkust van Jutland delen zestien Panoramaroutes een paar kilometer asfalt met de Noordzeeroute (Vestkystruten), nationale route 1. In het oosten van Denemarken staan negen Panoramaroutes in verbinding met nationale route 9, zoals de route Berlijn-Kopenhagen wordt genoemd in Denemarken.

De 25 rondjes die zo te fietsen zijn gaan van de mooiste plaatsen langs de Deense kust, landinwaarts en terug naar de kust. De Panoramaroutes zijn bewegwijzerd, vaak tussen de twintig en veertig kilometer lang en voeren meestal langs wegen met weinig verkeer. Elke route is zo ontworpen, dat hij door unieke natuur gaat en dicht langs bezienswaardigheden, steden of dorpjes. Dertien van de vijfentwintig routes zijn bijzonder kindvriendelijk.

Meerdere Panoramaroutes volgen een thema: “De koninklijke moerasroute” toont de geschiedenis van het zuidwestelijke Jutse landschap, de route “Klif en landgoed” gaat over het krijt bij Stevns, terwijl de route “Fjord van de vogels” ideaal is voor natuurliefhebbers.

Bijzonderheden Denemarken 2014

Het ‘Jaar van de Vikingen’ (2013) in Denemarken is nog lang niet voorbij, want ook in 2014 staan er interessante Viking-activiteiten en -evenementen op het programma. Zo zal het Zandsculpturen Festival in Søndervig aan de Noordzeekust in het teken staan van de Vikingen en introduceert Djurs Sommerland, het grootste ‘zomerland’-pretpark van Scandinavië, een heus Vikingland.
Maar er zijn meer toeristische bijzonderheden in Denemarken het komende jaar. Het beroemde park LEGOLAND in Billund zal zijn grootste investering ooit doen, voornamelijk in uitbreiding van de overnachtingsmogelijkheden, maar ook in een nieuwe attractie.

Op 4 mei vindt de opening plaats van het Eurovisie Songfestival bij de B&W scheepswerf op het eiland Refshaleø in de haven van de Deense hoofdstad Kopenhagen.
En enkele beroemde Denen worden in 2014 geëerd en herdacht in verband met hun honderdste geboortejaar, zoals CoBrA-kunstenaar Asger Jorn en de meubelontwerpers Hans Wegner en Børge Mogensen.
VisitDenmark besteedt in 2014 extra aandacht aan Denemarken als kampeervakantieland, Denemarken als fietsland (met focus op de Panoramaroutes), en Denemarken als bestemming voor gezinnen in de meivakantie.

Beursinformatie

De Vakantiebeurs is van 15 tot en met 19 januari 2014 in de Jaarbeurs Utrecht, van 10 tot 18 uur (op vrijdag tot 21 uur). Standnummer vakantieland Denemarken: 10A022 (hal 10).

Comments are closed.