Ecuador host van Adventure Race World Championship 2014

Ecuador is officiëel de host van de Adventure Race World Championship 2014 (ARWC 2014). Dit populaire race- evenement vindt plaats tussen 17 en 19 november 2014 en vraagt 5 dagen lang extreme lichamelijke en psychische inspanning van ‘s werelds beste duursporters. Het avontuurlijke parcours, genaamd “Huairasinchi’, heeft een lengte van ruim 700 kilometer en doorkruist het Ecuadoriaanse kustgebied, de Amazone en de Andes. Deelnemers wagen zich aan disciplines als mountainbiken, kajakken, trekking, abseilen en (touw) klimmen.

ecuador-host-adventure-race-2014

Boost voor Adventure Tourism

Ecuador biedt een uniek en gevariëerd landschap voor ARWC 2014, dat naar schatting 3 miljoen dollar gaat opbrengen. Ruim 70 teams doen mee en het populaire, internationale evenement trekt een groot aantal bezoekers. De Huairasinchi race, wat ‘kracht van de wind’ betekent, heeft internationaal een goede reputatie en leidt de deelnemers dwars door de meest onherbergzame delen van Ecuador. Adventure World wordt internationaal uitgezonden en is een goede promotie voor ‘Adventure Tourism’ in Ecuador.

 

 

Vinicio Alvarado, minister van Toerisme van Ecuador:

Ecuador is een trotse host van het ARWC 2014. We laten hiermee zien dat we niet enkel een strandbestemming zijn, maar ook een sportief en avontuurlijk land. De verschillende klimaatzones, die heel dicht bij elkaar liggen, vormen een enorme uitdaging voor de deelnemers. Een grotere uitdaging konden andere bestemmingen niet bieden. De race is meer dan een wedstrijd of avontuur; het is een manier van leven en laat zien hoe je doelen bereikt en grenzen verlegt, zowel psychisch als lichamelijk. Ik feliciteer ook het Ecuadoriaanse team, dat de hoogste positie bereikte in de laatste race in Costa Rica.

Over ARWC 2014

Elk jaar vinden de Adventure Race World Series plaats op locaties verspreid over de hele wereld. De winnaar van de seizoensfinale (het WK) draagt de titel ‘wereldkampioen’. Elk afzonderlijke evenement van de World Series dient als kwalificatiewedstrijd voor het WK. De twee hoogst scorende teams zijn verzekerd van een plaats in de finale. De andere plekken worden gevuld met de regerend wereldkampioenen, die de mogelijkheid krijgen hun titel te verdedigen. Ook worden er wildcards uitgedeeld. De finale wedstrijd, het WK, vindt één keer per jaar plaats.

Comments are closed.