Safaripark Beekse Bergen geeft les over Afrika

Wat behoort tot de Afrikaanse cultuur? Welke rol spelen dieren en de natuur hierin? Hoe zijn tradities en moderne tijd met elkaar verbonden? Deze en nog veel meer vragen beantwoordt Safaripark Beekse Bergen in het Afrikaans gethematiseerde leslokaal: de Klaskamer. De rangers van het safaripark verzorgen de lessen, die speciaal zijn ontwikkeld voor schoolklassen in het basis- en voortgezet onderwijs in Nederland. De Klaskamer opent in het voorjaar van 2014.

Manager Educatie en Beleving van Safaripark Beekse Bergen, Klaas-Jan Leinenga:

We willen dat scholieren Afrika in zijn totaliteit leren kennen. Daarom besteden we ook aandacht aan het dagelijks leven van de Afrikaanse mens. In de Klaskamer geven we niet alleen les over dieren, maar leerlingen ervaren ook hoe het onderwijs in Afrika is. De Afrikaanse sfeer van de Klaskamer en de les van de ranger zorgen ervoor dat de leerlingen op een leuke manier kennis maken met de Afrikaanse cultuur en de relatie tussen mens en dier. De klas loopt wel het risico dat de geluiden die de olifanten en bavianen naast de Klaskamer maken hun les tijdelijk verstoren!

klaslokaal-safaripark-beekse-bergen

Klaskamer

De Klaskamer – half tent, half hout – ligt in het Rangerkamp van Safaripark Beekse Bergen. Er staan nostalgische houten schoolbanken in Afrikaanse stijl. “In Afrika noemen ze een leslokaal Klaskamer”, voegt Klaas-Jan toe. De rangers van Safaripark Beekse Bergen in Nederland verzorgen de lessen, die zo’n drie kwartier duren. Na de les gaan de leerlingen met de ranger op safari om hun kennis over Afrika en de dieren toe te passen en uit te breiden.

 

 

Gratis lespakketten

Naast de lessen in de Klaskamer biedt Safaripark Beekse Bergen nog veel meer educatie aan. Zo zijn er via safaripark.nl/Lesprogramma gratis lespakketten te downloaden voor basisscholen, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Leerlingen kunnen met dit lespakket voor of tijdens hun bezoek opdrachten maken. Wie liever met de klas onder begeleiding van een ranger op safari gaat, kan vooraf een safaribus reserveren. Safaripark Beekse Bergen speelt hiermee in op de behoefte van een compleet educatief schoolreizenpakket.

Comments are closed.