Ruim 52,5 miljoen passagiers reizen in 2013 via Schiphol

In 2013 verwelkomde Amsterdam Airport Schiphol ruim 52,5 miljoen reizigers, een groei van 3 procent ten opzichte van 2012, wederom een record. Vracht liet vanaf augustus een groei zien en kwam uit op ruim 1,5 miljoen ton, een groei van 3,5 procent. Het aantal vliegtuigbewegingen in 2013 steeg met 0,5 procent naar bijna 426.000. Het aantal directe bestemmingen vanaf Schiphol steeg van 317 naar 323.
schiphol-nieuwe-dienstregeling-zomer

Nieuwjaarsreceptie

Deze voorlopige vervoerscijfers maakte Jos Nijhuis, President-directeur van Schiphol Group, vandaag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie. Jos Nijhuis:

Het is positief dat er in 2013 een stijging van zowel het aantal reizigers als van vracht heeft plaatsgevonden. Ondanks de positieve cijfers blijft het belangrijk om de internationale concurrentiepositie van de Mainport Schiphol te borgen. De komende drie jaar investeren we daarom 1,5 miljard euro om Europe’s Preferred Airport te blijven

 

 

Masterplan

In 2013 is de verbouwing gestart voor de overgang van decentrale naar centrale security in de gehele terminal. Deze aanpassing wordt gedaan om de reiziger meer comfort te bieden en het (boarding) proces voor de luchtvaartmaatschappijen en reiziger efficiënter te maken. Ook wordt het aantal securitylanes bij vertrekhal 1 (doorgang Schengenvluchten) verdubbeld en klantvriendelijker gemaakt. Deze werkzaamheden zijn op zondagavond 5 januari gestart. Door o.a. de benodigde aanpassingen voor het realiseren van centrale security in de terminal worden Lounge 1 en 2 ook vernieuwd.

Comments are closed.