509.000 Bezoekers voor Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum ontving in 2013 maar liefst 509.000 bezoekers. Voor de 2e keer in 25 jaar overschrijdt het museum daarmee de grens van een half miljoen bezoekers. Ruim 50.000 bezoekers meer dan in 2011, al werd het record van eeuwfeestjaar 2012 net niet geëvenaard. Het Openluchtmuseum is het best bezochte museum buiten Amsterdam.

nederlands-openluchtmuseum-arnhem-zaansebuurt

Canon van Nederland

In 2014 maakt het museum een start met de presentatie van de Canon van Nederland. In april wordt een houten ‘watersnoodwoning’ uit Raamsdonksveer geopend voor publiek. De woning werd door Noorwegen geschonken in het kader van de internationale noodhulp na de watersnoodramp die in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 grote delen grote delen van Zuidoost Nederland onder water zette. Zestig jaar later doet de eerste bewoonster – toen 5 jaar oud – haar verhaal over het verlies, het trauma en het nieuwe leven in een huis dat als een geschenk uit de hemel kwam.

De watersnoodramp is een van de vijftig ‘vensters’ van de Canon van Nederland. Het Openluchtmuseum werkt met het Rijksmuseum aan de visualisatie van de Canon. De presentatie van de Canon wordt stap-voor-stap gerealiseerd. Uiteindelijk zullen in 2016 alle vijftig vensters in een tentoonstelling, met multimedia en d.m.v. games en in het museumpark tot leven worden gebracht.

 

 

Winter t/m 12 januari 2013

De Winter in het Openluchtmuseum duurt nog t/m 12 januari 2014 en op 1 april 2014 start het zomerseizoen.
In de tussentijd is het museum uitsluitend toegankelijk als wandelpark en voor gereserveerde groepen.

Comments are closed.