Nieuw familieverblijf in Tignes

In Tignes, één van de meest populaire wintersportstations in de Franse Alpen, staat deze maand een heuglijke gelegenheid in de agenda. Op 21 december opent het kleine skistadje van Frankrijk namelijk een geheel nieuw dorp: Tignes 1800. Dit op 1800 meter hoogte gelegen plateau biedt comfortabele accommodatiegelegenheden met directe toegang tot de 300 km lange skipistes van het gebied Tignes Val d’Isère.

Tignes 1800

Tignes 1800

Stukje geschiedenis

Van 1952 tot 1975 was Tignes 1800, voorheen bekend als ‘Tignes Les Boisses’ het centrum van het skistation. De eerste skiliften dateren hier uit de jaren ’50. Na een aantal jaren in de vergetelheid te zijn geraakt, is in 2012 de bouw van vier chalets van start gegaan. Hier worden in december 2016 nog eens drie nieuwe chalets aan toegevoegd.

 

 

Dorpsgevoel

Tignes beschouwt de opening van het nieuwe dorp als een mooie aanvulling op de reeds bestaande dorpen. De populariteit van het gebied wil dat naast liefhebbers van sensationele wintersporten ook steeds meer families hun vakantie in Tignes doorbrengen. De gunstige ligging van Tignes 1800, op 1800 meter hoogte, maakt dit voor gezinnen met jonge kinderen mogelijk.
De ontspannen sfeer komt er helemaal tot zijn recht dankzij de uit hout en steen bestaande chalets die om de dorpskern, de kerk, zijn gebouwd. Het dorp beschikt daarnaast over diverse voorzieningen zoals een supermarkt, twee restaurants, twee sportwinkels en een bakkerij.

Grotere groepen

Tignes 1800 realiseert met de nieuwe residentie ‘Kalinda’ een nieuwe accommodatiecapaciteit. Kalinda bestaat uit vier 4-sterrenchalets die 108 ruime en geheel ingerichte appartementen bieden, van eenkamerappartementen voor vier personen tot vierkamerappartementen voor 10 personen. De residentie is ingericht in ware bergstijl, compleet voorzien van een wellness-area en nabijgelegen voorzieningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *