Duurst geveilde kunstwerk in Portland

Het kunstwerk Three Studies of Lucian Freud, dat in november 2013 het meeste geld ooit opbracht op een veiling, is sinds 21 december te bewonderen in het Portland Art Museum in de Amerikaanse staat Oregon. Op de veiling in veilinghuis Christie’s in New York, bracht dit kunstwerk van Frances Bacon 142,4 miljoen dollar op. Dat bedrag was onverwachts hoog, aangezien het kunstwerk voorafgaand aan de veiling op 85 miljoen dollar getaxeerd werd. Hoewel het kunstwerk onderdeel is van een privécollectie is het nu tijdelijk te zien in het Portland Art Museum.

portland-museum-oregon-usa

Drieluik

Het kunstwerk is een drieluik van bijna twee meter hoog en werd in 1969 geschilderd door Frances Bacon. Op de schilderijen is zijn vriend en rivaal Lucian Freud, de kleinzoon van de bekende neuroloog Sigmund Freud, afgebeeld. Sinds afgelopen zaterdag kunnen kunstliefhebbers het kunstwerk bezichtigen in het Portland Art Museum. Dit is bijzonder, omdat de koper van het kunstwerk anoniem is.

Na de veiling heeft de directeur van ons museum aan onze kunstcurator, een bekende van de eigenaar van het kunstwerk, gevraagd of we het drieluik tentoon konden stellen

verklaart PR-directeur van het Portland Art Museum, Beth Heinrich.

kunstwerk-three-studies-freud

Masterworks/Portland expositieserie

In het Portland Art Museum in Portland wordt het kunstwerk onderdeel van de populaire Masterworks/Portland expositieserie. Per expositie staat een kunstenaar of een enkel kunstwerk centraal. Eerder werden belangrijke kunstwerken als La Donna Velata, La Bella en Shoshone Falls on the Snake River geëxposeerd. Het kunstwerk van Bacon zal tot 30 maart 2014 tentoongesteld worden in Portland, waarna het weer zal worden opgenomen in de privécollectie van de anonieme kunstverzamelaar.

Naast het Portland Art Museum zijn ook andere galerijen en musea in Oregon te bezoeken. Kom in aanraking met kunst uit verschillende culturen in het Hallie Ford Museum of Art of bekijk hoe glas geblazen wordt in de Glassometry Studios. Door de expositie van het kunstwerk Three Studies of Lucian Freud is het kunstaanbod in Oregon nog verder uitgebreid en mag een bezoek aan het museum tijdens een verblijf in de Amerikaanse staat niet ontbreken.

Comments are closed.