Helft Nederlanders reist met de trein voor citytrip in eigen land

De online boekingssite Weekendjeweg.nl spot een trend in het reizen met de trein voor stedentrips in eigen land. Bijna de helft (43%) van alle Nederlanders die via de site een stedentrip boekt, kiest voor een duurzame én ontspannen treinreis zonder files en parkeerkosten. De ontwikkeling is een resultaat uit de samenwerking “Bewust op reis” met onder andere NS en ANVR die als doel heeft duurzaam toerisme te bevorderen. Op de komende Vakantiebeurs van 14 t/m 19 januari 2014 staat voor de eerste keer een ‘Treinpaviljoen’ waar Weekendjeweg.nl onder meer haar treinarrangementen presenteert.

treinreizen-nederland-ciytrips

Helft Nederlanders neemt de trein voor weekendje weg in eigen land

Een weekendje weg van de dagelijkse beslommeringen is rustgevend, zeker als je niet in de file hoeft te staan onderweg, of rekening moet houden met hoge parkeerkosten. Weekendjeweg.nl signaleert dat steeds meer Nederlanders slim kiezen en de trein nemen voor een onbezorgde stedentrip in eigen land. In 2009 koos 19% van de stedentrippers voor de trein, in 2012 groeide dit naar 30% en dit jaar neemt 43% de trein. Weekendjeweg.nl biedt treinarrangementen naar ruim 50 Nederlandse steden vanaf €109 voor een hotelovernachting voor twee personen inclusief ontbijt met NS 2e klas treinkaarten voor de heen- en terugreis.

De top 5 populairste steden voor een weekendje weg met de trein in Nederland:
1. Maastricht
2. Den Haag/Scheveningen
3. Rotterdam
4. Groningen
5. Utrecht

Groen er tussenuit in opkomst

Met de trein ben je niet alleen onbezorgd onderweg, het is ook een duurzame manier van reizen. Volgens brancheorganisatie ANVR zorgen treinreizigers voor gemiddeld 75% minder CO2 dan automobilisten. Ed Trentelman van Weekendjeweg.nl: “We signaleren dat Nederlanders hun weekendje weg zowel ontspannen als duurzaam willen beginnen. Dat doen ze steeds meer door met de trein te reizen. Zo hebben ze geen last van files, betalen ze geen parkeerkosten en dragen ze bij aan een beter milieu”. Weekendjeweg ondersteunt zoveel mogelijk initiatieven die duurzaam toerisme bevorderen. De online boekingssite is één van de initiatiefnemers van het label ‘Bewust op Reis’ waarin samengewerkt wordt met onder meer hotelketen Accor, NS, Center Parcs en het Ministerie van Economische zaken.

Weekendjeweg.nl in treinpaviljoen op de Vakantiebeurs

Weekendjeweg.nl staat samen met negen aanbieders van treinreizen in het ‘Treinpaviljoen’ op de Vakantiebeurs in de jaarbeurs Utrecht bij stand B084 in hal 9. Het is het eerste jaar dat vakantievieren met vervoer per trein zo breed onder de aandacht wordt gebracht.

Comments are closed.