British Airways staat tablets toe tijdens vlucht

British Airways is vanaf vandaag de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die het gebruik van tablets, telefoons, eReaders en consoles in vliegtuigmodus toestaat tijdens de gehele vlucht.

british-airways-tablets-toegestaan-vliegtuigmodus

Vliegtuigmodus

British Airways toonde de Britse burgerluchtvaartautoriteit, de CAA, dat deze veranderingen in lijn zijn met de veiligheidsvoorschriften. Nu kunnen passagiers hun apparaten blijven gebruiken, vanaf het moment dat ze het vliegtuig instappen tot ze het weer verlaten. Het apparaat dient echter wel in vliegtuigmodus te staan. Daarom is het niet mogelijk te bellen, sms’en of surfen, maar passagiers zullen het altijd, ook tijdens het opstijgen en landen, kunnen blijven gebruiken voor andere doeleinden.

Kapitein Ian Pringle, British Airways’ opleidingmanager:

We weten dat onze passagiers graag hun apparaten het liefst zo lang mogelijk willen gebruiken dus dit is goed nieuws voor ze. Dankzij de soepelere regels kunnen passagiers gemiddeld 30 minuten langer gebruik maken van hun telefoon, tablets, consoles en eReaders. Met meer dan 300 passagiers aan boord tijdens intercontinentale vluchten, betekent dit 150 uur meer kijk-, lees- en werkplezier!

Eerder dit jaar was British Airways ook de eerste luchtvaartmaatschappij die haar klanten toestond te bellen, sms’en en e-mailen met mobiele telefoons en tablets nadat het vliegtuig is opgestegen. Bovendien biedt British Airways op haar tweemaal daagse London City- New York service internetverbinding.

Comments are closed.