De groei van Den Haag online

Op 10 december lanceert Rabin Baldewsingh, wethouder van Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie de website Haagsekaart.nl.
haagse-kaart

Samenwerking

Haagsekaart.nl is eenweb site dieo ontwikkeld isdoor het Haags Historisch Museum, het Haags Gemeentearchief, de afdeling Monumentenzorg en de afdeling Archeologie.

 

 

Groei van Den Haag door de euwen heen

De groei van Den Haag door de eeuwen heen is te volgen in 24 kaarten van het gebied. De oudste kaart toont de situatie rond 4000 voor Christus, de nieuwste kaart laat zien hoe de stad er in 2012 uitziet. Bezoekers van de website ontdekken op Haagsekaart.nl de groei van Den Haag van de prehistorie, via het ontstaan van het Binnenhof en het dorp Die Haghe naar het Den Haag van vandaag. Daarmee krijgt iedereen inzicht in 6.000 jaar Haagse geschiedenis.
In de kaart zijn de historische collecties van Den Haag te zien. Zowel per tijdvak als per thema kan de bezoeker kennis maken met bijzondere voorwerpen, schilderijen, prenten, tekeningen, foto’s, archeologische vondsten en gebouwen.

Haagsekaart.nl is een initiatief van:
– Haags Historisch Museum Gemeente Den Haag
– Haags Gemeentearchief
– Monumentenzorg en Welstand
– Afdeling Archeologie

Comments are closed.