Holland America Line biedt afvaarten in NL

Deze zomer is het voor Nederlandse reizigers nog makkelijker om een cruise te maken met Holland America Line. Zij kunnen aan boord stappen in IJmuiden of Rotterdam, waarvandaan verschillende rondreizen zullen vertrekken. Met het ms Prinsendam worden zeven cruises aangeboden vanuit IJmuiden, variërend van zeven tot twintig nachten. Rotterdam blijft de thuishaven van het ms Rotterdam met veertien afvaarten voor zeven verschillende routes.

ms-rotterdam-cruise

Afrika Explorer

Twee hoogtepunten van de Nederlandse afvaarten zijn de nieuwe 85-nachten Afrika Explorer cruise aan boord van het ms Rotterdam, welke vertrekt vanuit Rotterdam en rond het Afrikaanse continent vaart, en de 17-nachten rondreis langs de Canarische Eilanden gedurende de wintervakantie.

“Veel van onze Europese gasten willen een exotische cruise maken zonder dat ze moeten vliegen naar de vertrekhaven,” aldus Nico Bleichrodt, Senior Director of Sales North & Central Europe bij Holland America Line. “De diverse rondreizen vanuit Nederland bieden een verscheidenheid aan spannende ervaringen, variërend van een vakantie van een week tot bijna drie maanden, zo is er voor ieder wat wils.”

Van mei tot en met september 2014 maakt het ms Rotterdam rondreizen vanuit Rotterdam naar Noorwegen, de Baltische staten en het Verenigd Koninkrijk. Het Nederlandse schip vaart twee verschillende 7-daagse routes rond Noorwegen, langs lokale havens die het gevarieerde landschap van de regio laten zien. Gasten die opzoek zijn naar een langere vakantie kunnen een 14-daagse cruise naar de Baltische staten maken, met overnachtingen in St. Petersburg en Stockholm, of kiezen voor een uitgebreidere / langere cruise richting Noorwegen en de poolcirkel. Er is ook nog een reis die Noorwegen, Ierland en Schotland combineert. Voor reizigers opzoek naar plezier en zon is een 14-daagse cruise naar het Iberisch schiereiland, met een overnachting in Lissabon en tussenstops in Spanje en Gibraltar, een aanrader.

De nieuwe 85-nachten Afrika Explorer rondreis vanuit Rotterdam op het ms Rotterdam vaart rond het gehele Afrikaanse continent, waarbij het schip tweemaal de evenaar kruist en havens in meer dan 20 landen aandoet. Tijdens havenbezoeken waar overnacht wordt, hebben gasten extra tijd te besteden in Durban en Kaapstad (Zuid-Afrika) Walvisbaai (Namibië) en Lissabon (Portugal).

De 17-nachten Canarische Eilanden cruise, aan boord van het ms Rotterdam, vertrekt vanuit Rotterdam op 21 december, op tijd om Kerstmis en Nieuwjaar aan boord te vieren. Het schip vaart zuidwaarts richting Funchal (Madeira) en Las Palmas (Canarische Eilanden) met een overnachting in Santa Cruz de Tenerife. Verdere stops in Casablanca (Marokko) Cadiz (Spanje) en Lissabon maken van de cruise het ideale vakantieuitje.

Van mei tot en met augustus 2014 vaart het ms Prinsendam een reeks van 14-, 16- en 20-daagse cruises vanuit IJmuiden naar de Baltische staten, het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Noordkaap en door het Noord-Oostzeekanaal. Naast stops in interessante hoofdsteden zoals Kopenhagen (Denemarken), Dublin (Ierland), Stockholm (Zweden), Helsinki (Finland) en Warnemünde (Berlijn, Duitsland), brengt het schip ook bezoeken aan steden die niet tijdens typische cruiseroutes worden aangedaan zoals Riga (Letland) Killysbegs (Ierland) Eskifjordur (IJsland) Kalmar (Zweden) en Ny Alesund (Noorwegen).

Op elke Europese reis brengt Holland America Line met het ‘On Location’ programma lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen tot leven, zowel aan boord als aan wal. Gasten kunnen genieten van een Nordic Jazz and Food Festival, Duits Bierfest met een live “oompah” band, regionale bier- en wijnproeverijen, culturele kookdemonstraties, speciale tapas sail-away feesten en meer.

Comments are closed.