Nieuwe app voor spotten van noorderlicht

VisitNorway lanceert een nieuwe app over het noorderlicht: NorwayLights. De app geeft informatie over de beste momenten en weersomstandigheden om het noorderlicht (Aurora Borealis) in Noorwegen te kunnen spotten. Op die manier weten toeristen precies wanneer en waar ze moeten zijn om de mooiste lichtshow te beleven. In de periode oktober tot en met maart is het noorderlicht op haar mooist.
norwaylights-app-noorderlicht

Noorderlicht; niet te missen

Het noorderlicht is een bijzonder natuurverschijnsel dat niet gemist mag worden tijdens een vakantie in Noorwegen. Met de nieuwe, gratis NorwayLights app van VisitNorway weten toeristen van tevoren precies wanneer ze waar moeten zijn om het bijzondere lichtschouwspel mee te maken. Per-Arne Tuftin, Director of Tourism Innovation Norway / VisitNorway:

Het noorderlicht is een ‘once in a lifetime experience

Met de nieuwe app willen we die onvergetelijke ervaring nog toegankelijker maken en zo nog meer mensen laten genieten van dit natuurspektakel.

 

 

Noorderlicht in Noorwegen

Noorwegen ligt midden in de noorderlicht-zone waardoor de kans op een bijzondere lichtshow door het hele land, en met name rond de poolcirkel, groot is. Hoewel het noorderlicht ook in andere landen te zien en te beleven is, maken de goede bereikbaarheid en gunstige weersomstandigheden Noorwegen één van de beste plaatsen ter wereld om het fenomeen te aanschouwen. Van oktober tot en met maart en op onbewolkte dagen is het Noorse noorderlicht op haar mooist. De NorwayLights app geeft ter plaatse de laatste informatie over de beste locatie en tijd.

De NorwayLights app is gratis te downloaden via iTunes.

Comments are closed.