Airberlin vliegt sinds 2 jaar naar Curaçao

Sinds twee jaar vliegt airberlin als enige luchtvaartmaatschappij vanuit Duitsland zonder tussenlanding naar het Caraïbische eiland Curaçao. airberlin introduceerde deze verbinding vanaf Düsseldorf in november 2011 en sindsdien kunnen passagiers een keer per week, op dinsdag, met een Airbus A330-200 naar het eiland voor de kust van Venezuela vliegen. Curaçao is bij reizigers vooral in trek vanwege de lange zandstranden en de ongerepte duiklocaties.

airberlin

subtitel

„De langeafstandsverbinding vanaf ons knooppunt in Düsseldorf naar Curaçao is erg goed opgenomen in het Europese luchtnet van airberlin. Wij bieden onze passagiers pendelvluchten uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Italië aan. 
Bij passagiers uit Nederland is de verbinding erg populair dankzij de goede aansluiting en de uitstekende ligging nabij de grens van de luchthaven Düsseldorf“, aldus Detlef Altmann, Senior Vice President Sales Touristic Services bij airberlin.

Het bureau voor toerisme van Curaçao noteert sinds de start van de verbinding naar Curaçao stijgende bezoekersaantallen vanuit Duitsland. Edward Suares, Marketing Director Europe Curaçao Tourist Board, licht toe: „Curaçao speelt al meer dan tien jaar in op de Duitse markt en de bezoekersaantallen zijn sedertdien continu gestegen. Voordat de directe verbinding vanuit Düsseldorf naar Curacao in het leven werd geroepen, kwamen er ongeveer 8.000 Duitstalige reizigers per jaar. De non-stopvlucht van airberlin heeft voor een explosieve groei op de Duitse markt gezorgd. 
Wij verwachten dit jaar de grens van 20.000 passagiers uit Duitsland te overtreffen.“

Airberlin biedt overstapmogelijkheden aan vanaf Berlijn, Dresden, Hamburg, München, Nürnberg en Stuttgart. Ook de luchthavens in Kopenhagen, Milaan, Wenen en Zürich zijn via Düsseldorf optimaal aangesloten op de non-stopvlucht naar Curaçao. De tickets naar Curaçao kunnen via internet op airberlin.com, in het service-center van de maatschappij 0900 737 8000 (0,20 €/min) alsook in het reisbureau worden geboekt.

Comments are closed.