Eigen fotomoment voor bezoeker in echt Chanel jasje groot succes

Het Gemeentemuseum Den Haag heeft tijdens de eerste maand van Chanel: de Legende al bijna 40.000 bezoekers ontvangen. De tentoonstelling vertelt het fascinerende verhaal van Coco Chanel en haar befaamde modehuis. De revolutionaire ontwerpen van Gabrielle ‘Coco’ Chanel (1883-1971) veranderden de vrouwelijke garderobe in de 20e eeuw. Haar iconische ontwerpen zoals de ‘Little Black Dress’ en het Chanel-mantelpakje werden klassiekers en zijn nog altijd actueel.
coco-in-the-city-den-haag

Chanel for everyone

Elke bezoeker kan zelf een origineel/echt zwart of wit Chanel-jasje passen in de tentoonstellingsruimte van het Gemeentemuseum Den Haag. Er is een fotostudio gebouwd, waar je in het jasje op de foto kan.Net als de Little Black Dress is het kleine zwarte jasje inmiddels uitgegroeid tot een mode-icoon. Niet een hele outfit van Chanel, maar juist het combineren van klassiek Chanel met bijvoorbeeld een spijkerbroek, is nu de trend. Wanneer je een foto van jezelf in het jasje maakt en deze op social media plaatst met de tag #chanelforeveryone kan je foto op het scherm in de tentoonstelling terecht komen. Zo word je als bezoeker onderdeel van de tentoonstelling. Ook in de bijbehorende kindertentoonstelling kunnen kinderen zichzelf in Chanel-stijl kleden. Hier hangen parelkettingen en jasjes, waarmee zij over een catwalk kunnen lopen.

 

 

Coco in the City!

Het succes van Chanel is ook buiten het museum voelbaar. Vanaf november is het Chanel-effect te bewonderen in de Haagse binnenstad met de Coco in the City! route langs diverse ‘parels’ van Den Haag: winkels, horeca en hotellerie. Denk aan typisch Franse lekkernijen als Macarons, High Tea en prachtige etalages ingericht in de stijl van Coco . Vanaf 1 december kunnen de bezoekers van de tentoonstelling een gratis Coco in the City! shopper (gelimiteerde oplage) mee naar huis nemen, met dank aan de Gemeente Den Haag. Coco Chanel inspireerde veel ontwerpers en dit doet zij nog steeds. Speciaal voor het Gemeentemuseum Den Haag ontwierpen twee jonge ontwerpers een ‘little black dress’ als hommage aan de beroemde modeontwerpster. Michael Barnaart van Bergen ontwierp een mini-jurk met een jacquard motief waarin een parelketting is verwerkt. Knitwear designer Jennifer de Bruyckère maakte een merino wollen jurk in zwart. Deze jurken zijn in beperkte oplage verkrijgbaar in de museumwinkel.

Comments are closed.