Vakantiesalon Vlaanderen blijft vernieuwen

Als het van de organisatoren van Vakantiesalon Vlaanderen afhangt, wordt 2014 een fantastisch vakantiejaar. Naast de klassieke vakantiebestemmingen presenteert het Antwerpse Vakantiesalon een aantal themazones met bijzondere vakantiemogelijkheden die aan populariteit winnen.
vakantiesalon-antwerpen-2014

B&B Expo

Sinds vorig jaar maakt B&B EXPO, de internationale beurs voor vakanties in gastenkamers, al deel uit van Vakantiesalon Vlaanderen. Ook de zone SOS Wereldplein, met tal van vrijwilligersvakanties maakt deel uit van de vernieuwing en de verjonging van het salon. De organisatoren gaan op dit elan verder en creëren voor de editie van 2014 nog een nieuwe zone waarin alles gericht is op motorvakanties.

 

 

450.000 Motoren

In België zijn meer dan 450.000 motorrijwielen ingeschreven. Dat zijn er maar liefst 41% meer dan tien jaar geleden. De populariteit van de motorfiets reikt in België veel verder dan het woon-werk-verkeer. Steeds meer mensen gaan met de moto op reis want dat zorgt voor avontuur en een gevoel van vrijheid. Daarenboven kunnen motorrijders steeds vaker terecht bij logies en professionele reisorganisaties die hun specifieke noden kennen. Vandaag leggen tal van logiesverstrekkers zich zelfs toe op gasten die met de moto onderweg zijn door veilige parkeerplaatsen en gedetailleerde informatie aan te bieden.

Het paviljoen ‘Motorvakanties’ van het Vakantiesalon Vlaanderen stelt heel wat motorvriendelijke logiesverstrekkers voor aan de bezoekers. Daarenboven ontvangt het salon voor het eerst ook gespecialiseerde reisorganisaties die Europese en verre reizen aanbieden waarbij in het land van bestemming een motor kan gehuurd worden.

Sinds het Vakantiesalon Vlaanderen georganiseerd wordt door de professionele beursorganisator Conceptum Exhibitions heeft de beurs een nieuwe dynamiek gekregen. Naast de klassieke vakantieformules en –bestemmingen, brengt Vakantiesalon Vlaanderen met de themazones ook andere formules onder de aandacht die aan populariteit winnen. Het succes uit zich niet alleen in het groeiende aantal binnen- en buitenlandse exposanten maar ook in de groei van het aantal bezoekers. In januari 2013 kwamen 77.000 bezoekers naar het Vakantiesalon Vlaanderen, 10% meer dan in 2012.

36e Editie

De 36ste editie van het Vakantiesalon Vlaanderen vindt van 23 tot 27 januari 2014 plaats in de hallen van Antwerp Expo in Antwerpen. Meer informatie op www.vakantiesalon-vlaanderen.be

Comments are closed.