XXL chalets en skipassen voor kinderen in Savoie Mont Blanc

In veel wintersportbestemmingen van Savoie Mont Blanc past men grote chalets aan voor de ontvangst van de hele familie.
wintersport-kinderen-savoie

Luxe chalets

Het luxe Chalet Javen in Megève is een oude boerderij van 520m² met 6 slaapkamers. Midden in het bos met uitzicht op de Mont Blanc staat het Chalet Cornillon in Cordon voor 25 personen. Dit huis is alleen bereikbaar met sneeuwschoenen en er staat een rupsvoertuig voor het halen van proviand. In Val d’Isère staat familiehuis ‘Les 5 frères’ dat speciaal is ingericht voor kinderen, met een speelruimte en oppasservice. In résidence MGM Kalinda in Tignes 1800 bieden de grootste appartementen plaats aan 10 personen.

 

 

Kinderen gratis

Niet minder dan 20 wintersportplaatsen bieden een gratis skipas voor kinderen onder de
5 jaar. In Bonneval sur Arc, Les Arcs, la Plagne, les Aillons Margériaz , les Saisies, Peisey Vallandry Savoie Grand Revard en Val Thorens geldt dit zelfs voor kinderen onder de 6. Tenslotte betaalt men in Sainte Foy Tarentaise zelfs helemaal niets voor kinderen tot 7 jaar.

SMBT_CR0215Nooit te jong om te leren

Rustig het skiën onder de knie krijgen, het gevoel weer terugvinden of angsten overwinnen. Dat kan in steeds meer speciale oefengebieden voor alle leeftijden. Het Espace Joyère in Le Grand-Bornand is ideaal: makkelijk bereikbaar, pistes in het bos en heeft een prachtig uitzicht. Samoëns 1600 heeft een oefengebied met 7 liften en een transportbaan. De Zen Zone van Méribel biedt 3 pistes speciaal voor kinderen en beginners en het Espace Mappys in Les Gets is helemaal gratis en aangepast aan beginners van alle leeftijden.

Het label Famille plus

In Savoie Mont Blanc beschikken 24 wintersportbestemmingen over het label Famille Plus Montagne. Dit keurmerk staat garant voor goede faciliteiten, speciale activiteiten, leuke kortingen en een hartelijk ontvangst voor families met kinderen.

Savoie Mont Blanc

Savoie Mont Blanc promoot de Franse Alpen (Savoie en Haute Savoie) op toeristisch gebied. De organisatie zet zich in voor 111 wintersportplaatsen.

Comments are closed.