Hans Avontuur winnaar Caribbean Travel Writers Award 2013

Hans Avontuur, schrijver van het artikel ‘Poco Poco, luie rondrit in Curaçao’ welke gepubliceerd is in Reiz& Magazine, is de winnaar van de Caribbean Travel Writers Award 2013. Dit werd gisteren bekend gemaakt tijdens de druk bezochte Caribbean Media Workshop in Papa’s Beach House in Hoofddorp, georganiseerd door de Caribbean Tourism Organisation (CTO)

v.l.n.r. Danielle van Poppel (Caribbean Tourism Organisation Chapter Holland), Carol Hay, Director of Marketing UK & Europe (Caribbean Tourism Organisation), Hans Avontuur (winnaar Caribbean Travel Writers Award 2013) en Esther van Ruiten (Caribbean Tourism Organisation Chapter Holland)

v.l.n.r. Danielle van Poppel (Caribbean Tourism Organisation Chapter Holland), Carol Hay, Director of Marketing UK & Europe (Caribbean Tourism Organisation), Hans Avontuur (winnaar Caribbean Travel Writers Award 2013) en Esther van Ruiten (Caribbean Tourism Organisation Chapter Holland)

29 Inzendingen

Uit een recordaantal van 29 inzendingen is het artikel van Hans Avontuur beloond met de hoogste score van de jury. Alle artikelen werden beoordeeld op vier verschillende onderdelen: informatiegehalte, kwaliteit, originaliteit en Caribisch gevoel. Hans scoorde met zijn artikel, dat in de januari/februari 2013 editie van Reiz& Magazine is gepubliceerd, hoge punten voor originaliteit en het informatieve karakter. De jury roemde de wijze waarop Avontuur een veel beschreven bestemming als Curaçao op een authentieke wijze wist te beschrijven. Het artikel heeft een realistische invalshoek, die de tweeledigheid van het eiland belicht en daardoor het artikel interessant en gelaagd maakt.

 

 

Hans reageerde verrast op zijn eerste plaats:

Dat juist dit verhaal de prijs wint, is geweldig. Ik had niet verwacht dat de jury zou kiezen voor een reisreportage waarin de zwarte bladzijde uit onze geschiedenis (slavernij) het zorgeloze vakantiegevoel voortdurend in de weg zit. Maar het is wat mij betreft een aspect waardoor je nóg meer in de ban raakt van het eiland en extra geniet van alle fijne Caribische elementen. Veel dank ook aan Reiz& Magazine, die dit soort verhalen blijft publiceren

Tweede & derde plaats

Op de tweede plaats is Micha Jacobs geëindigd met zijn artikel ‘Schudden met die billen’ over het Crop Over Festival op Barbados, gepubliceerd in de zomereditie van Panorama. Het artikel scoorde met name hoge punten op de onderdelen Caribisch gevoel en originaliteit vanwege de frisse benadering van het zo bekende carnaval. De derde plaats was voor Monique Jansse, Brenda Altorf en Eef Ouwehand met hun publicatie ‘De stille kracht van Curaçao”. Volgens de jury viel de beeldende manier van schrijven op waarbij zeer goed ingegaan werd op de veelzijdigheid en aantrekkelijkheid van het eiland voor de vakantieganger die meer, en vooral rust en kwaliteit, wil.

Over de Caribbean Travel Writers Award

De Caribbean Travel Writers Award is een prestigieuze Caribische onderscheiding voor Nederlandse journalisten die over de Caribbean schrijven en daarmee een positieve bijdrage leveren aan het toerisme naar de Caribbean. Het is voor de zevende keer dat de Caribbean Travel Writers Award in Nederland werd uitgereikt. Artikelen met een publicatiedatum tussen oktober 2012 tot september 2013 werden beoordeeld door een onafhankelijke jury, bestaande uit Boy Lokhoff, mede-eigenaar van reisvakblad TravMagazine, Madeleine van de Wouw, bestuurslid van TourPRess Holland, Harry Betist, International Director Tourism AVIAREPS AG en Karlijn Visser, freelance journaliste en eigenaresse van Goodiebag Girl.

Ook in 2014

Volgend jaar wordt opnieuw de Caribbean Travel Writers Award uitgereikt. Artikelen kunnen vanaf heden ter nominatie worden ingezonden door verkeersbureaus, hoteliers en touroperators, maar ook door journalisten en redacteuren naar info@caribbean4u.nl o.v.v. Caribbean Travel Writers Award, naam auteur, publicatiedatum en medium waarin het artikel is gepubliceerd.

Comments are closed.