4e Editie Food & Wine and Rum Festival Barbados

Voor alweer de vierde jaar op rij vindt van 22 t/m 25 november het Food & Wine and Rum Festival op Barbados plaats. Gedurende dit vierdaagse festival kan er geproefd worden van het lekkerste eten, de beste wijnen en de meest verrukkelijke rum van het eiland.
barbados-food-wine

Wereldwijd

Zowel van eigen bodem als wereldwijd komen mensen proeven, borrelen, feesten maar bovenal genieten. Dit is mede te danken aan de wereldberoemde chef-koks die ook dit jaar weer aanwezig zijn zoals Marcus Samuelsson, Jose Garces en Anne Burrel.

Natuurlijk draait het niet alleen om het eten, maar ook om wat er bij gedronken wordt. De wijn en rum vloeien rijkelijk gedurende dit festival en wijnexperts als Joshua Wesson weten precies wat er bij welk gerecht gedronken moet worden. Ook de rumproeverij die plaatsvindt in één van de oudste rumdistillerijen op het eiland geeft inzicht in de Caribische keuken.

Goede leven

Barbados is bekend als het eiland van het goede leven. Het festival helpt daar een handje bij en biedt de reiziger de kans om de lokale keuken, de wijn en natuurlijk de rum nog beter te leren kennen. Dit jaar biedt het evenement de kans om deel te nemen aan unieke excursies:

– NIEUW: Oistins Night, waar niet alleen van de lokale keuken maar ook van de lokale sfeer geproefd kan worden. Dit is de culinaire hotspot van Barbados.
– Mount Gay Rum event, neemt reizigers mee op een reis om de 310 jaar oude historische en meest beroemde rum van het eiland te proeven in combinatie met een overheerlijke lunch.
– De zogeheten Indulgence Cruise nodigt gasten uit aan boord van de Spirit of Barbados Luxury Catamaran om te zwemmen en te snorkelen tussen de zeeschildpadden en verschillende wrakken in combinatie met een heerlijke lunch.
– Een kookdemonstratie van de gerenommeerde chef Jose Garces. Hij zal zijn kookkunsten tonen in het prachtige restaurant The Cliff.

Dit zijn maar een paar highlights van het festival en voor het volledige programma kan gekeken worden op de speciale Food & Wine and Rum Festival website. Natuurlijk biedt het festival ook de ruimte om het eiland zelf te verkennen. Activiteiten vinden op speciale tijden plaats en voornamelijk ’s avonds. Overdag dus genoeg tijd om een jeepsafari te maken, de historie van het eiland te ontdekken of gewoon lekker te relaxen aan één van de zestig stranden die Barbados rijk is.

Comments are closed.