Halloween steeds populairder

Halloween wordt steeds populairder in Nederland. Er zijn steeds meer pretparken die op de ouderwetse feestdag inspelen. Behalve in Wailbi Holland kon je dit jaar Halloween vieren in Hellendoorn, Toverland en Drievliet. Ook zijn er steeds meer horecagelegenheden die op 31 oktober de boel aankleden voor een griezelig festijn.
halloween

Walibi Fright Nights

Walibi Holland organiseerde dit jaar al voor de dertiende keer de Walibi Fright Nights. Dit jaar was het zelfs zo succesvol, dat twee van de Fright Nights compleet uitverkocht waren. De Nederlander houdt schijnbaar wel van wat gegriezel en geschrik! Ook Hellendoorn liet zich meeslepen in het angstaanjagende festijn: zo werd het park voor even omgetoverd tot Heksendoorn. Zij zagen een verhoogde omzet in de herfstvakantie, er werden namelijk een kwart meer kaarten dan vorig jaar verkocht. Het Limburgse pretpark Toverland mocht ook niet klagen: tijdens de herfstvakantie hielden zij de Halloween Nights en Happy Halloween. De vrijdag en zaterdag in de vakantie waren voor hen de op één en op twee na drukste dagen ooit.

Keltisch feest

Het is nog niet zover, maar het Keltische feest vindt officieel op 31 oktober plaats. De meeste pretparken zijn al gesloten, maar er zijn nog genoeg plaatsen waar wel Halloween gevierd kan worden. Zo wordt in de Nederlandse hoofdstad alweer voor de vierde keer het Amsterdam Halloween Festival gehouden. Nachtelijke horror-films, Halloweendiner-cruises en natuurlijk een fatsoenlijk Halloweenfeest zijn een aantal dingen die je er van mag verwachten.

Kleinere steden

Ook zijn er kleinere steden en verenigingen die allemaal hun eigen feest er op na houden. Zo kon je griezelig verkleed naar feesten in Rheden, Den Helder en Rotterdam. Helaas is niet iedereen zo blij met het ‘heidense’ feest. In Bunschoten werd het feest afgelast nadat een Christelijke vereniging kritiek had geuit. Ook in het Brabantse Werkendam mochten kinderen geen Halloween vieren. De SGP wilde de jeugd niet confronteren met ‘gewaden van duivelen, levende doden en dergelijke zeer verwerpelijke uitingen.’

Bekijk het overzicht op uitmetkorting.nl/informatie/griezelen-pretpark-met-halloween

Comments are closed.