Wandelen in Frankrijk

Frankrijk is door de verschillende landschappen en regio’s een wandelland bij uitstek. Of je nu het liefst over de bergen in het Alpengebied klautert of het liever wat lager bij de grond houdt in een van de vele natuurreservaten, Frankrijk heeft voor ieder wat wils. Zo zijn er in Frankrijk voor wandelfans bijvoorbeeld vele langeafstandswandelingen, zoals we die in Nederland kennen als LAW’s. Van deze Grand Randonnées, ook wel GR’s genoemd, zijn er in Frankrijk ruim honderd uitgezet.

Tour du Vercors

Een goede tip is in ieder geval route de Tour du Vercors in de Rhône-Alpes, die je door velden en dalen voert maar ook langs diepe kloven en steile kalkwanden loopt. Deze tour is in totaal maar liefst 332 kilometer lang. Als je hem helemaal uit wilt lopen, wordt dan ook geadviseerd om daar minstens 23 dagen voor uit te trekken. Voor wie liever wat kortere tochten loopt, zijn de laatste zes etappes het meest geschikt door de vele overnachtingsadressen die dan langs de route te vinden zijn.

Tips

Een langeafstandswandeling of zelfs echte wandelvakantie vereist natuurlijk wel enige voorbereiding. Daarom hierbij een aantal materiaal tips om je op weg te helpen.

  • Het is in ieder geval handig om van te voren goed te kijken waar je precies naartoe wilt, en hoe je je overnachtingen regelt.
  • Ook heb je natuurlijk een stevig paar wandelschoenen nodig. Op outdoor websites zoals Campz vind je de schoenen die bij jouw wandeling passen – voor een tochtje in de Alpen heb je immers iets anders nodig dan over het platteland.
  • Hoewel Frankrijk natuurlijk bekendstaat om haar zachte klimaat, kan het weer ook daar nogal veranderlijk zijn. Zorg dus dat je goed zittende outdoor kleding draagt, en altijd een droge set in een plastic zak in je rugtas meeneemt.

Comments are closed.