Schiphol wint prijs voor best Social Media airport

Amsterdam Airport Schiphol heeft de ‘SimpliFlying award ‘gewonnen in de categorie ‘best Social Media airport’. De andere genomineerde luchthavens waren London Heathrow Airport en London Gatwick Airport.

SimpliFlying Conferentie

De prijs werd gisteravond tijdens de SimpliFlying Conferentie in Amsterdam uitgereikt.

Het juryrapport meldt ondermeer ‘terwijl de meeste luchthavens aarzelend Social Media beginnen te gebruiken, toont Schiphol duidelijk leiderschap in deze manier van communiceren. Met unieke en aansprekende initiatieven, laat de luchthaven zien dat zij beseft dat een langdurige band met passagiers nodig is om voorkeursmerk te worden. Door haar constante en evenwichtige gebruik van Social Media is Schiphol de beste luchthaven in de wereld op dit gebied geworden’.

Social Media is een belangrijk communicatiemiddel dat we inzetten om reizigers te informeren en vragen over Schiphol te beantwoorden. Ook zetten we Social Media steeds meer in bij marketingcampagnes. Deze prijs zien we als een erkenning van hoe we omgaan met Social Media en is in lijn met andere indicatoren. Zo is de Schiphol app onlangs 1 miljoen keer gedownload, kent onze Facebook pagina meer dan tweehonderddertigduizend volgers en heeft het Schiphol Youtube kanaal al ruim 2 miljoen views behaald. De prijs voor best Social Media airport is voor ons dan ook een stimulans om de ingeslagen weg te vervolgen.

aldus Maarten de Groof, Executive Vice President & CCO Schiphol.

SimpliFlying

SimpliFlying is een internationaal bekend aviation marketing consultancy bedrijf. Het is de vierde keer dat SimpliFlying awards zijn uitgereikt aan luchthavens, luchtvaartmaatschappijen en de reisbranche. De winnaar is gekozen op basis van een jury rapport en stemmen via internet. Voor de verschillende categorieën zijn ongeveer 37,000 stemmen uitgebracht.

Comments are closed.