Kenya Tourism Board wint tijdens WTA

Kenia domineerde afgelopen donderdag op de 20ste World Travel Awards. Het evenement, dat veel publiek trok, vond plaats in het ‘Safari Park Hotel’ in Nairobi. Verschillende Keniaanse toeristische spelers sleepten in totaal meer dan 10 prijzen binnen.
kenia-wta

Best Tourism Board of Africa

Het Kenya Tourism Board (KTB) heeft haar titel ‘Best Tourism Board of Africa’ behouden en mag zich het komende jaar weer het beste verkeersbureau van Afrika noemen.

Tijdens het evenement moedigde de Staatssecretaris van Oost-Afrikaanse Zaken, Handel en Toerisme, Phyllis Kandie de toeristische zakenpartners aan om over het gehele continent samen te werken met als doel de toeristische sector in Afrika te laten groeien. Zij verklaart: “Het is van groot belang dat de Afrikaanse landen gebruik gaan maken van elkaars krachten en expertise om zodanig de toeristische sector te laten groeien”.

Mrs. Kandie voegt eraan toe dat, naast de traditionele toeristische markten als de VS, UK, Duitsland, Frankrijk en Italië, Kenia inmiddels de andere Afrikaanse landen van het continent als belangrijke potentiële markten ziet. De regering zal ook om die reden veel investeringen doen in marketingcampagnes binnen het continent.

Kenya Airways werd uitgeroepen tot beste Afrikaanse luchtvaartmaatschappij voor haar Business Class faciliteiten en het natuurreservaat Masai Mara won de prijs voor beste Afrikaans nationaal park. Safari Park Hotels & Casino won de titel voor het meest toonaangevende MICE (Meetings, Incentives, Conferences en Exhibitions) hotel.

Een aantal andere winnaars waren: ‘Amboseli Serena Safari Lodge’ won de award voor Afrika’s beste Eco-Hotel, het beste Eco-Lodge werd ‘II Ngwesi Lodge’, het beste ‘groene’ hotel van Afrika werd gewonnen door de ‘Country Club Aberdare’, het beste nieuwe hotel van Afrika is ‘Villa Rosa Kempinski Nairobi’ en het beste Afrika resort ging naar ‘Alfajiri Villas’.

De Managing Director van het Kenya Tourism Board, Mr. Muriithi Ndegwa , nam de prijs in ontvangst en wijdde het succes aan de inspanning van het verkeersbureau, die er alles aan gedaan heeft om het diverse toeristisch aanbod dat Kenia te bieden heeft, naar voren te brengen.

“We voelen ons zeer vereerd om voor de tweede keer de titel ‘Beste Verkeersbureau van Afrika’ te winnen. De titel is een ware steun voor ons in een periode van herstel en stabilisatie na de recente incidenten in het land. Onze marketing initiatieven hebben succes gebracht en we willen ons internationale profiel verbeteren om alsnog nieuwe markten te bereiken”, voegde hij toe.

De World Travel Awards werd in 1993 opgericht om de uitmuntende prestaties binnen de wereldwijde reisbranche te erkennen en te belonen. De awards worden aangemoedigd door beroemdheden, reisorganisaties en pers vanuit de hele wereld.

De awards werden door het ‘Wall Street Journal’ vergeleken met de ‘Oscars van de reisindustrie’ en de winnaars zijn genomineerd door meer dan 40.000 reisprofessionals wereldwijd.

Comments are closed.