Wie is de Mol? naar Hongkong

Speelde de laatste serie van Wie is de Mol? zich af in Zuid-Afrika, voor de 14e editie van het populaire spelprogramma werd de set verplaatst naar een ander continent: de bruisende Aziatische metropool Hongkong
groepsfoto-wie-is-de-mol-hong-kong

Fantastisch

Dawn Page, directeur van de Hong Kong Tourism Board voor UK en Noord-Europa, is uiteraard verheugd over de keuze van productiemaatschappij IDTV. ‘Fantastisch om te vernemen dat dit populaire programma Hongkong als opnamelocatie heeft uitgezocht. De fascinerende mix van oosterse en Westerse culturen, een winkel walhalla, de Oosterse keuken, de haven met de imponerende skyline en het levendige centrum met daaromheen een overweldigende natuur kunnen inderdaad een prachtig decor vormen voor het programma.’ Hongkong wordt met regelmaat als filmlocatie gebruikt voor tv series, tv commercials en films. Zo werden delen van onder meer James Bond’s Die Another Day, de Batman film The Dark Knight, Enter the Dragon met Bruce Lee, The Killer van regisseur John Woo, The World of Suzie Wong, Love is a Many-Splendid Thing en Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life in de Chinese metropool opgenomen.

11 uur vliegen

Hongkong ligt op 11 uur vliegen van Nederland. Hoewel de stad het imago heeft van een drukke zakencentrum met vele wolkenkrabbers is ruim 70% van het grondgebied groen. Met een oppervlakte van ruim 1100 km² past Hongkong tweemaal in de provincie Limburg.
De eerste aflevering van Wie is de Mol? is op donderdag 2 januari 2014 te zien. De kandidaten voor de 14e serie zijn actrice Susan Visser, presentator Maurice Lede, acteur Tygo Gernandt, actrice Jennifer Hoffman, acteur Owen Schumacher, tv-presentatrice Daphne Bunskoek, columniste Aaf Brandt Corstius, zanger Freek Bartels, presentatrice Sofie van den Enk en disjockey Jan-Willem Roodbeen. De presentatie ligt in handen van Art Rooijakkers. Na zeven maal genomineerd te zijn voor de Gouden Televizier-Ring televisieprijs won Wie is de Mol? afgelopen week deze belangrijke televisieprijs.

Comments are closed.