Op culturele ontdekkingstocht in Zuid-Tirol

Het herfstseizoen in Zuid-Tirol, oftewel Südtirol, staat in het teken van de vele culturele bezienswaardigheden. Zo viert het Touriseum (het museum over toerisme in Zuid-Tirol) het 10-jarig bestaan met een bijzondere tentoonstelling over de veranderingen in het toerisme in de afgelopen jaren. Met de museumobil Card is het mogelijk om het Zuid-Tiroolse museumlandschap te ontdekken en onbeperkt gebruik te maken van het openbaar vervoer. Een goede reden om af te reizen naar deze Italiaanse regio en op culturele ontdekkingstocht te gaan.

Het Zuid-Tirools Cultuur- en Streekmuseum in Castel Tirolo

Het Zuid-Tirools Cultuur- en Streekmuseum in Castel Tirolo

Musea in Zuid-Tirol

Het museum heeft een nieuwe tentoonstelling genaamd Holiday 2.0. Deze tentoonstelling geeft een duidelijk beeld van de ingrijpende veranderingen, zoals de invloed van smartphones, social media en beoordelingswebsites op de vakantiegangers en de lokale bevolking, sinds de opening van het museum in 2003. Combineer een bezoek aan het museum met een wandeling door de tuinen van het kasteel. De tuin is zeer gevarieerd van Japanse invloeden tot typische Zuid-Tiroolse landschappen.

Bekijk de kunst & Cultuur in Zuid-Tirol

Comments are closed.