Kunst & Cultuur in het Zuid-Tirol

cultuur-icoon-verkeersbureaus
Zuid-Tirol en culturele bezienswaardigheden zijn twee handen op één buik. Lees onze tips en ontdek de schitterende musea.

 

 

Musea

Zuid-Tirol kent een grote verscheidenheid aan musea en tentoonstellingen waaronder het Touriseum gelegen in de prachtige tuinen van het Trauttmansdorff kasteel. Een museum geheel in het teken van het toerisme in Zuid-Tirol door de jaren heen.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

Zo heeft Zuid-Tirol een echt vrouwenmuseum in een voormalig vrouwenklooster in Merano/Meran, vijf Messner bergen musea met verschillende thema’s van beroemd bergbeklimmer Reinhold Messner en het Zuid-Tirools Cultuur- en Streekmuseum in het kasteel genaamd Castel Tirolo/Schloss Tirol. Al deze musea zijn te bezoeken met de museumobil Card.

 

 

Naast toegang tot alle musea is het mogelijk om met de kaart gebruik te maken van het openbaar vervoer. Laat de culturele ontdekkingstocht maar beginnen.

Het Zuid-Tirools Cultuur- en Streekmuseum in Castel Tirolo

Het Zuid-Tirools Cultuur- en Streekmuseum in Castel Tirolo

 

 

Museion

Museion in Bolzano/Bozen, is hét museum voor moderne en hedendaagse kunst in Zuid-Tirol. Diverse tentoonstellingen laten het dagelijks leven door de ogen van kunstenaars zien en wordt op thematische wijze de drietaligheid van de regio belicht. Op zaterdagochtend biedt het museum een workshop voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar, waarbij elke workshop zich richt op ander materiaal. Tijdens deze workshops worden de mooiste creaties geschilderd, getekend en/of gebouwd. Leuk om als familie eens iets anders te doen.

Museion in Bolzano

Museion in Bolzano