Koninklijke opening in Rijksmuseum van Oudheden

Op donderdag 8 oktober 2013 jl. is de tentoonstelling ‘Petra. Wonder in de woestijn’ in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden feestelijk geopend. Dat gebeurde onder grote belangstelling van regionale en nationale pers. Aanwezig waren Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix en leden van de Koninklijke familie uit het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië. De bijzondere tentoonstelling loopt van 9 oktober 2013 tot en met 23 maart 2014. Met 150 topstukken is dit de grootste Petra-tentoonstelling ooit in Nederland.
hare-koninklijke-hoogheid-prinses-beatrix-hare-koninklijke-hoogheid-prinses-sumaya-bint-el-hassan-lucas-petit

Hoog bezoek

De Oranjes en de Koninklijke familie van Jordanië hebben al sinds oudsher een warme band. Naast Prinses Beatrix waren ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Sumaya bint El Hassan, vice president van de raad van toezicht van het Jordan Museum, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Dana Firas, voorzitter van de raad van bestuur van de ‘Petra National Foundation’ en Hare Hoogheid Sharifa Nova Bint Nassar, directeur van het Jordan Museum aanwezig.

Petra. Wonder in de woestijn’

Wereldwonder Petra is eindelijk in Nederland. Een voorproefje voor iedereen die het wonder in het echt wil zien en een mooie herinnering voor iedereen die Petra al heeft bezocht. De tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden wordt uitgebreid met lezingen, rondleidingen, cursussen, filmavonden, een ‘Petra: I was here’ fotowedstrijd, een publiekssymposium en vakantieactiviteiten speciaal voor kinderen. Blikvangers zijn wandvullende foto’s van de mooiste plekken in Petra en gedetailleerd beeldhouwwerk. Een 3D-installatie laat delen van de stad herrijzen. Bezoekers maken kennis met de kunst, cultuur en religie van de bouwers en bewoners van de verborgen stad: De Nabateeërs.

Kunstwerken van Gerti Bierenbroodspot

Beeldend kunstenaar Gerti Bierenbroodspot heeft een decennium lang in Petra gewerkt. In de tentoonstelling is een aparte expositiezaal gewijd aan haar beeldhouwwerken en een serie monumentale schilderijen. De schilderijen zijn grotendeels afkomstig uit privé collecties. Sommige werken zijn nooit eerder getoond aan het grote publiek.

Win een reis naar Jordanië

Bezoekers van het Rijksmuseum van Oudheden maken kans op een 8-daagse flydrive reis door Jordanië. Gesponsord door Isropa en Royal Jordanian.

Comments are closed.