Jogjakarta populair onder Nederlanders

De culturele hoofdstad van Indonesië is voor velen Jogjakarta. De stad is relatief onbekend, maar herbergt bijzonder veel culturele schatten uit de Indonesische geschiedenis.
jogjakarta-beeld

32.000 Nederlanders elk jaar

Uit cijfers van het Ministerie van Toerisme en Creatieve Economie van Indonesië is gebleken dat ruim 32.000 Nederlanders jaarlijks een bezoek aan Jogjakarta brengen. Wereldwijd zijn Nederlanders veruit de grootste groep bezoekers van de Javaanse culturele hoofdstad, gevolgd door toeristen uit Maleisië (21.000) en Frankrijk (19.000).

Met de trein naar Jogjakarta

De meeste toeristen reizen door Indonesië met het vliegtuig. Niet zo gek, want het land is met haar 17.506 eilanden immens groot en vele eilanden zijn moeilijk bereikbaar. Toch kan het ook anders. Een niet te missen tip is de treinreis van Jakarta naar Jogjakarta. De trein trekt vanuit het druk bezochte Jakarta langs indrukwekkende vulkaanlandschappen naar het rustigere Jogjakarta. De treinreis duurt ongeveer 10 uur en geeft een goede indruk van zowel de omvang, de diversiteit als de schoonheid van Indonesië. Kaartjes voor de Eksecutif class kosten omgerekend ongeveer 35 euro per persoon.
SONY DSC

Borobudur tempelcomplex in Jogjakarta

De Borobudur is ’s werelds grootste boeddhistische tempel ter wereld en ligt op 40 kilometer ten noordwesten van Jogjakarta. De tempel lag eeuwenlang verborgen onder een laag van as en begroeiing. In 1814 werd het tempelcomplex ontdekt door de Engelsman Sir Thomas Stamford Raffles en de Nederlander H.C. Cornelius. De beste tijd voor een bezoek aan de Borobudur is vroeg in de morgen. Vanuit Jogjakarta vertrekken de meeste busjes of taxi’s rond een uur of half 5 in de ochtend. Beklim de tempel, laat je door een gids langs de vele verhalen leiden en aanschouw een spectaculaire zonsopgang. Vlak naast de Borobudur ligt de Merapi, de meest actieve vulkaan van Indonesië.
borodudur-jakarte

Jogjakarta is 12e Indonesische bestemming voor Singapore Airlines

Singapore Airlines vliegt vanaf 23 november 2013 op Jogjakarta. Onder voorbehoud van officiële goedkeuringen zal er 3 keer per week worden gevlogen. De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A319 en A320 en er is keuze uit een business- of een economyclass-configuratie. Jogjakarta wordt de 12e bestemming in het Indonesische netwerk en komt net na de lancering van Semarang (29 juli 2013) en Makassar (1 augustus 2013).

Jogjakarta krijgt nieuw vliegveld

Jogjakarta krijgt een nieuw vliegveld en verhoogt daarmee haar potentie als toeristische bestemming voor de Nederlandse markt. Het nieuwe vliegveld Kulongprogo Airport kan 30 miljoen bezoekers per jaar ontvangen. De verwachting is dat het vliegveld in 2016 wordt opgeleverd. Het nieuwe vliegveld heeft een dagelijkse treinverbinding met de kleinere en populaire cultuursteden Solo en Kutoarja.

Nieuwe hotels in Jogjakarta

Jogjakarta is klaar om toeristen te ontvangen. In de culturele hoofdstad van Indonesië worden elk jaar nieuwe sterrenhotels bijgebouwd. Neem bijvoorbeeld het nieuwe en luxe Riss Ultima Horison Hotel in het zuiden van Jogjakarta. De meeste hostels liggen nabij Malioboro Road. Backpackers kunnen voor een kleine prijs terecht in hostels zoals het Duta Guest House. Voor een compleet overzicht van accommodaties in Jogjakarta ga je naar yogyes.com.

Comments are closed.