Ecuador staat voor Conscious Tourism

Ecuador streeft naar toeristische groei op een duurzame manier en met aandacht voor het welzijn van mens en natuur. In 2011 heeft het Zuid-Amerikaanse land het ‘Conscious Tourism’ concept (El Turismo Consiente) gelanceerd: een succesvolle samenwerking en wederzijds respect tussen onder andere reisorganisaties en lokale gemeenschappen. De principes van ‘Conscious tourism’ zijn vastgelegd in de grondwet van de Republiek en gebaseerd op de doelstellingen van ‘The National Plan for Good Living’.
ecuador-consious-tourism

Een ‘bewuste’ overeenkomst

‘Conscious Tourism’ is een overeenkomst waarin reisbureaus, lokale gemeenschappen en toeristen elkaar beloven verantwoordelijkheid te nemen voor elkaars welzijn, wederzijds respect te tonen en samen te zorgen voor het behoud van natuurlijk en cultureel erfgoed.

Relatie tussen mens en natuur

‘Conscious Tourism’ is een creatief, doordacht en innovatief concept, gebaseerd op de relatie tussen mens en natuur en fysiek en geestelijk welzijn, gecombineerd met toerisme. Duurzaamheid en ethiek zijn belangrijke pijlers en ‘Conscious Tourism’ promoot de waarde van vrede, vriendschap, respect en liefde voor de essentie van het leven én voor het toerisme. Een dynamisch concept dat zich blijft ontwikkelen.

Internationaal erkend

Het Ecuadoriaanse ‘Conscious Tourism’ wordt wereldwijd gewaardeerd en kreeg een speciale erkenning van de ‘World Tourism Organization’ tijdens de algemene vergadering in Gyeongju, Zuid-Korea. Een nieuw concept, een nieuw en bewust tijdperk.

Bewust in Ecuador

Ecuador zit bomvol leven: zingende vogels, vele diersoorten, de geur van de aarde, het proestende geluid van de walvissen, de glimlach van de mensen, het cultureel erfgoed en de rijke geschiedenis. Het doel van ‘Conscious Tourism’ is de magie van de plaatsen die je bezoekt om te zetten in een onvergetelijke ervaring.

Rechten van de natuur

Ecuador is een koploper in het creëren, erkennen en implementeren van nieuwe concepten ten gunste van het welzijn van de mens, cultuur en natuur. In 2008 was Ecuador al het eerste land ter wereld die de Rechten van de Natuur (Rights of Nature) in haar grondwet erkende. ‘Rights of Nature’ erkent de aarde en al haar ecosystemen als een levend wezen met onvervreemdbare rechten: om te bestaan, te leven zonder wreed te worden behandeld en om vitale processen te behouden die nodig zijn voor het harmonieuze evenwicht dat al het leven ondersteunt.

Comments are closed.