Top 5 best geprijsde zonnige najaarsbestemmingen

Nu de herfst zich aandient, zijn veel Nederlanders op zoek naar een zonnige najaarsbestemming. De combinatie stad en strand is het ideale recept om er even tussenuit te gaan in deze periode van het jaar. Boekingswebsite Hotels.com zocht langs de zonnige Zuid-Europese kust naar de vijf best geprijsde hotelbestemmingen.
dv1638009

Alicante

In Alicante betaalden reizigers uit de eurozone gemiddeld €72 per hotelovernachting tijdens de eerste helft van 2013, zo blijkt uit de Hotel Price Index van Hotels.com. Hiermee behoort de Spaanse stad aan de Costa Blanca tot de best geprijsde hotelbestemmingen wereldwijd. Naast een prachtig zandstrand biedt Alicante tal van andere bezienswaardigheden, waaronder kastelen, musea en een bruisend historisch stadscentrum.

Lissabon

Ook in Lissabon vinden reizigers zon, stad en strand. In de Portugese hoofdstad betaalden bezoekers gemiddeld €79 voor een hotelovernachting tijdens de eerste helft van dit jaar. Lissabon is gebouwd op zeven heuvels, wat de stad een sprookjesachtige uitstraling geeft. Een romantisch ritje in een oude tram brengt je naar de historische wijk Barrio Alto, gelegen op dertig meter hoogte.

Athene volgt op plaats drie. Hotelgasten betaalden er gemiddeld €83 per overnachting tijdens de eerste helft van 2013. De Griekse hoofdstad is vooral bekend vanwege haar historische overblijfselen uit de Romeinse en Griekse oudheid. Wat veel reizigers niet weten, is dat Athene ook prachtige witte zandstranden heeft.

Andere voordelig geprijsde zonnige najaarsbestemmingen zijn Antalya (€90) en Barcelona (€115). Het Turkse Antalya biedt behalve zand- en kiezelstranden ook een bruisend centrum. Barcelona is al jarenlang een geliefde stedentripbestemming en behoorde ook in de eerste helft van dit jaar weer tot de best bezochte bestemmingen door Nederlandse reizigers.

Comments are closed.