Boutique hostel King Kong opent in Rotterdam

Bij het horen van de naam hostel denk je niet meteen aan ruime bedden, een hoog kwaliteitsniveau en de gezelligheid van een huiskamer. Maar de grote slaapzaal van Boutique hostel King Kong aan de Witte de Withstraat wordt een ware slaapbelevenis. In een vijf meter hoge loft worden allerlei bijzondere slaapplekken gerealiseerd, van ‘hutjes’ tussen de spanten tot hangmatten en knusse nissen. Er zullen ook ‘gewone’ twee-, vier- of zes persoonskamers komen.

Ook bijzonder: een huiskamer van 180 vierkante meters waar backpackers en budgetreizigers zich even thuis kunnen voelen. Aan King Kong Hostel wordt nu nog druk gebouwd, dit bijzondere boutique hostel met een totaal van 150 bedden zal de deuren openen in het eerste kwartaal van 2014.
kingkong-entreer-rotterdam

Sterk concept

King Kong is niet de eerste aap aan de Witte de Withstraat en dat is niet geheel toevallig. Eigenaar Ron Sterk koos de naam omdat ‘de leukste hostels ter wereld op de één of andere manier altijd een dierennaam hebben’. Maar de naam refereert ook aan een ander succesvol concept aan de Witte de Withstraat in Rotterdam: Café de Witte Aap, waarvan Sterk eigenaar was toen het door Lonely Planet uitgeroepen werd tot beste café ter wereld. Volgens de horeca-eigenaar zal King Kong Hostel voorzien worden van alle faciliteiten die een goed hostel nodig heeft, zoals goede bedden, WiFi, lockers met oplaadmogelijkheden en goed sanitair. Maar King Kong Hostel moet vooral een plek worden waar wereldreizigers zich snel thuis voelen, iets waar ook de mensen die er werken een grote bijdrage aan gaan leveren.

hostel-king-kong-rottterdam

Comments are closed.