Reisbrancheorganisatie ANVR reageert ontzet op faillissement Oad

Reisbrancheorganisatie ANVR heeft met grote ontzetting gereageerd op het bericht dat familiebedrijf Oad haar deuren moet sluiten. Frank Oostdam, voorzitter ANVR: “Onze eerste gedachten gaan uit naar de familie Ter Haar en de medewerkers van Oad. Voor hen is de klap enorm.”
oad-reizen-failliet

Eén van Nederlands bekendste familiebedrijven

Eén van Nederlands bekendste familiebedrijven, al sinds 1924 één van de smaakmakers op toeristisch gebied en ook één van de grootste werkgevers in de regio Holten, moet haar reisactiviteiten stoppen.

Ook voor de reissector is dit een zeer gevoelige klap. Oostdam:

Wij verliezen een van de hoofdrolspelers in onze branche.

De reisbranche is al jaren zeer actief met reisverkopen via internet. Al langere tijd ziet de dynamische sector een verschuiving van het traditionele kanaal naar internet en ondernemers spelen daar natuurlijk op in. De economische recessie heeft dit proces echter versneld.

Vergeleken met andere consumentgerichte sectoren, zoals tuincentra, auto’s en andere goederen, doet de reisbranche het economisch gezien niet slecht met een achterstand van -6,5 % ten opzichte van vorig jaar zomer. De recent ingezette nieuwe strategie van Oad, waarbij zij hun bakens hebben verzet naar dynamic packaging naast het retailkanaal, heeft wellicht te lang op zich laten wachten.

SGR, de onafhankelijke Stichting Garantiefonds Reisgelden, waarbij Oad als ANVR-lid uiteraard is aangesloten, beschermt de vooruitbetaalde reisgelden van reizigers. Dit garantiefonds dekt de reis-, verblijfs- en vervoersovereenkomsten die afgesloten zijn.

Comments are closed.