OAD Reizen failliet

Reisorganisatie Oad Reizen is failliet. De rechtbank van Almelo heeft vandaag het faillissement van het Holtense familiebedrijf uitgesproken.
oad-reizen-failliet

Crisis nekt OAD

Vandaag hebben we helaas moeten besluiten om het faillissement van de Oad Groep aan te vragen. Een verschrikkelijk moeilijke beslissing, maar helaas restte ons geen andere mogelijkheid.

 

Zoals vorig jaar bekend gemaakt, heeft Oad in 2012 een nieuwe strategie ingezet om Oad in deze snel veranderende wereld verder klaar te maken voor de toekomst.

Deze transformatie bestond voornamelijk uit 2 hoofdpijlers:

  • zich met de nieuwste reeds geïmplementeerde technologie nog meer focussen op online verkoop en
  • het aantal eigen reisbureaus optimaliseren en geleidelijk verminderen

Nadat wij de plannen vorig jaar intern gepresenteerd hebben, zijn we met volle kracht gestart met de uitvoering.

Economisch klimaat verslechterd

Intussen is het economische klimaat in Nederland verder verslechterd en heeft de huidige crisis een negatief effect op de boekingen voor de reiswereld en dus ook voor Oad.
Door deze omstandigheden, vereiste de Rabobank een extra kapitaalinjectie die niet alleen door de huidige aandeelhouders was op te brengen en dus is gezocht naar externe investeerders.
Ondanks dat een oplossing zeer nabij was, ontstond een race tegen de klok en bleek het onmogelijk om tijdig aan de door de bank gestelde kapitaaleisen en deadlines te voldoen.

Dit heeft ertoe geleid dat we in de situatie terecht zijn gekomen, waarin ons niets anders restte dan zelf het faillissement van Oad aan te vragen.

Zoals gezegd een zeer moeilijk en emotioneel besluit. Niet alleen vanwege ons familiekarakter en de bijna 90-jarige historie, maar bovenal omdat wij ons realiseren dat we met dit besluit vele mensen raken. Al onze medewerkers, al onze leveranciers en niet in de laatste plaats onze klanten.

Verschrikkelijk

“Verschrikkelijk” aldus broer en zus ter Haar. “We kunnen het nog steeds niet geloven. Vandaag hebben we onze medewerkers over het faillissement geïnformeerd en dat was natuurlijk voor iedereen een enorme schok. Ook beseft iedereen dat we er ook nu moeten staan voor onze klanten. Overal in de wereld zitten Nederlanders die met ons op vakantie zijn en naar hun gaat onze aandacht nu eerst uit. Daarbij zullen we ook zo snel mogelijk helderheid verschaffen aan alle klanten die een reis bij één van onze organisaties geboekt hebben.

Curatoren, Jacques Daniels en Jeroen Stekelenburg, zullen vandaag de Stichting Garantiefonds (SGR) informeren over de situatie en samen met hen zoeken zij naar een zo goed mogelijke oplossing en communicatie naar alle betrokkenen.”

Correspondentie met curatoren dient te worden gericht aan:
Mr. J.A.D.M. Daniëls
Postbus 31
7600 AA Almelo

Comments are closed.