Ouderen reageren op plannen Prinsjesdag op 50PlusBeurs

Op de 21e editie van de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs Utrecht van 17 tot en met 21 september strijden politieke partijen om de gunst van de oudere kiezer. De plannen van het kabinet, waarbij een bovengemiddelde achteruitgang van inkomen voor ouderen wordt voorspeld, zijn onderwerp van discussie en debat. In het kader van de naderende Gemeenteraad Verkiezingen zijn politieke oppositie partijen als CDA, SP, 50plus, Christen Unie en SGP prominent aanwezig op de 50PlusBeurs. Coalitiepartijen PvdA en VVD ontbreken op de beurs.
Steun van de oudere kiezer is van strategisch groot belang: Vanwege hun aantal en hoger opkomstpercentage dan jongeren, bepalen 50plussers met hun stemgedrag de meerderheid de verkiezingsuitslagen.
50plus-beurs

Nieuwe Technologie

Verder op de beurs: Nieuwe Technologie centraal met Robotica, Domotica en Sociale Media
Op deze 21e editie staat nieuwe technologie centraal met presentaties rond robotica, domotica en tablets.
Beursprimeur is de presentatie van een drietal robots die ouderen in huis helpen langer zelfstandig te blijven wonen. Onder de noemer ‘Robot voor jou’ presenteert Smart Homes slimme en leuke robots voor thuisgebruik.
In een levensechte, nagebouwde domotica modelwoning leren bezoekers welke technologieën nu al op de markt zijn om plezierig, veilig en slim te wonen.

Op het Digitaal Terras leren bezoekers werken met de tabletcomputer. De speciale Senioren IPad met unieke content biedt ouderen de mogelijkheid om beter en langer regie te houden over hun eigen leven en gezondheid.

De 50PlusBeurs biedt de ruim 100.000 bezoekers 600 stands in 6 hallen op 50.000 m2 en is het grootste senioren-evenement ter wereld. Juist in economisch moeilijke tijden begeven bedrijven en dienstverleners zich massaal op deze groeimarkt. Ouderen hebben nog steeds veel te besteden, groeien in aantal en vermogen, en zijn bereid te consumeren.

Nog immer aantrekkelijke groeisegmenten zijn de Automotive met hybride auto’s en elektrische fietsen, Vakantie (avontuurlijke en leerzame bestemmingen) en Vrije Tijd (computers, fotografie, mobiele telefoons en tablets, sociale media).

Comments are closed.