British Airways breidt speciaal tarief handbag-only uit

British Airways biedt nu ook reizigers op korte afstandsvluchten, die alleen met handbagage reizen, een speciaal tarief aan op vluchten naar Londen Heathrow en Londen City. Dit is het resultaat van een succesvolle introductie van deze tarieven eerder dit jaar op vluchten naar Londen Gatwick.
british-airways

Vanaf 24 september 2013

Deze nieuwe handbagage tarieven zijn nu verkrijgbaar voor reizen vanaf 24 september tussen Londen Heathrow en negen Europese bestemmingen: Amsterdam, Stockholm, Barcelona, Parijs (Charles de Gaulle en Orly), Rome, Rotterdam, Glasgow en Edinburgh. Voorbeelden van retourtarieven zijn: Amsterdam naar Londen Heathrow vanaf €151 en Rotterdam naar Londen Heathrow vanaf €110, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen.

De lagere tarieven voor reizigers die alleen met handbagage reizen gelden ook voor vluchten vanaf Londen City naar Amsterdam, Stockholm, Edinburgh en Glasgow. Voorbeeld retourtarieven van Amsterdam naar Londen City starten vanaf €179, inclusief luchthavenbelasting en toeslagen.

Reizigers die kiezen om alleen met handbagage te reizen, blijven profiteren van de genereuze handbagageregels van British Airways; een ruime koffer (56cm x 45cm x 25cm), plus een handtas of laptoptas zijn toegestaan.

De Britse luchtvaartmaatschappij test ook een nieuw semi-flex tarief op de routes Londen en Amsterdam, Stockholm, Barcelona, Parijs (Charles de Gaulle en Orly), Rome, Rotterdam, Glasgow en Edinburgh.

Dit semi-flex tarief geeft klanten alle voordelen van een standaard tarief, zoals royale bagagevrijdom en gratis eten en drinken aan boord plus:

  • Kosteloos veranderen van de vlucht op de dag van vertrek vanaf dezelfde luchthaven naar dezelfde bestemming
  • Mogelijkheid om gratis een ​​stoel twee dagen voor vertrek te reserveren
  • Wijzigen van tickets zonder toeslag voorafgaand aan de dag van vertrek

Dit innovatieve semi-flex tarief biedt reizigers een extra keuze tussen een standaard ticket of een volledig flexibel ticket. Passagiers hebben de gelegenheid op de dag van reizen hun boeking gratis te wijzigen. Wanneer een vergadering bijvoorbeeld uitloopt of eerder is afgelopen, kan men eenvoudig omboeken naar een eerdere/latere terugreis mits er nog plaatsen beschikbaar zijn in dezelfde reisklasse. Er zijn geen extra servicekosten en klanten hoeven niet het verschil tussen de kosten van hun originele ticket en de prijs van het ticket op de dag van reizen te betalen.

Als reizigers voor de dag van reizen een reservering willen wijzigen, betalen ze geen extra toeslagen behalve het verschil in tarief tussen de verschillende tickets.

Passagiers met een semi-flex ticket profiteren ook van de mogelijkheid om gratis twee dagen voor vertrek, in plaats van 24 uur zoals bij een standaard ticket, een stoel te reserveren.

Klanten zijn ook in staat om de standaard-, semi-flex en volledig-flex tariven met elkaar te combineren. Zo kan een reiziger met een vergadering in Londen een standaard ticket van Amsterdam of Rotterdam boeken omdat de aanvang van de vergadering bekend is, maar een semi-flex ticket terug boeken voor het geval dat de meeting eerder of later is afgelopen dan gepland.

Vind voordelige vluchten met British Airways op Skyscanner

Comments are closed.