Samen met vrienden genieten van klassieke muziek

Bij Hannick Reizen, directseller en marktleider op het gebied van opera- en concertreizen laten steeds meer individuele muziekliefhebbers hun muziekreis geheel op maat samenstellen. De consument kiest voor gemak. Het reizen met vriendenclubs en families is een duidelijke trend!

Wat betekent een muziekreis op maat?

Wanneer de muziekliefhebber een reis gaat maken, wil hij een reis die optimaal aansluit op zijn persoonlijke behoeftes. Een reis waarbij hij de opera of concerten zelf kan kiezen, de tijd zélf kan indelen en zelf aangeeft in welke accommodatie hij wil verblijven. De kracht van maatwerk is de vrijheid om te kiezen voor een reis die een onvergetelijke indruk achterlaat.

Familie- en vriendenreizen (Social Travelling)

Samen met familie of goede vriendengroepen een mooie opera of concert beleven, past helemaal in de trend van het moment om samen iets bijzonders beleven. Zo’n reis moet een verrijking zijn voor het leven en bij voorkeur een ‘once in a lifetime’ ervaring. Hannick Reizen ziet een duidelijk groei in de maatwerkreizen voor families (vaak met meerdere generaties), vriendengroepen, clubs en organisaties, maar ook voor individuele reizigers!

Feestelijke reizen rond Kerst en Oud & Nieuw

In december is het aanbod aan concerten en opera’s in de diverse muzieksteden groot. Steden als Wenen, Boedapest en Dresden zijn feestelijk verlicht en bieden een uitgebreid aanbod aan kerst- en nieuwjaarsconcerten. Steeds meer families kiezen ervoor de feestdagen een muzikaal tintje te geven en gezamenlijk in een buitenlandse stad te vieren.

Wereldsterren

De vraag naar opera’s en concerten met grote solisten en orkesten neemt toe. Publiektrekkers onder de zangers zijn o.a. Anna Netrebko, Jonas Kaufmann, Eva-Maria Westbroek, Plácido Domingo, Cecilia Bartoli en aankomende sterren zoals Vittorio Grigolo.

Boedapest muzikaal pareltje

In Boedapest is Hannick Reizen kind aan huis. De beroemde Liszt Academy in Boedapest wordt in oktober 2013 weer geopend voor publiek en heeft een groot aantal mooie concerten geprogrammeerd. Daarmee heeft de sfeervolle Hongaarse stad, naast het prachtige operahuis en de Bela Bartok concertzaal, nog een groter aanbod aan klassieke muziek.

Verona Operafestival 2014

In zomer 2014 zal het 92e Operafestival van Verona plaatsvinden van 20 juni t/m 7 september. Hier is het genieten van vooral Italiaanse opera’s, uitgevoerd in de Romeinse Arena onder de Italiaanse sterrenhemel. Het muziekprogramma van dit beroemde festival staat op de website van Hannick Reizen. Tijdens het operafestival van 2014 staan de volgende opera’s op het programma: Un ballo in maschera, Carmen, Aida, Turandot, Madama Butterfly en Romeo and Juliette.

Comments are closed.