Flevoland laat avonturen beleven

Stap aan boord bij de Urker Vissers en trotseer de woeste baren, bedwing golven van wel 300 pk op je bodyboard, surf over gras en groen achter imposante viervoeters of neem het heft in handen als brouwmeester in de bierbrouwerij. Een greep uit de avonturen die Flevoland in huis heeft en waarvoor zij ‘durfals’ zoekt. Tot en met 15 september kunnen avonturiers zich – voor de laatste keer dit jaar – aanmelden via www.avonturiersgezocht.nl om kans te maken op een Flevolands avontuur in oktober.

Aan boord bij Urker Vissers

Een midweek mee met de Urker Vissers, op hun vissersschip over de woeste baren van de Noordzee. Krijsende meeuwen, eindeloze vergezichten, hard werken… Maar ook gezelligheid in de kombuis, saamhorigheid en een flinke dosis doorzettingsvermogen kom je er tegen. Waaghalzen die van avontuur houden, kunnen in oktober aan boord stappen!

Een dagje in de schoenen van een bierbrouwer of archeolooog zijn
Wroetend in de aarde op zoek naar sporen van lang vervlogen tijden, met een Romein van gedachten wisselen over de oudheid en een oeroud skelet bestuderen. Als avonturier ga je in oktober de roots van Flevoland ontdekken. Of wil je liever een echt Flevolands biertje brouwen? Dat kan bij Praghtbier, waar de avonturier een hele dag aan het hoofd staat van het brouwproces.

Climber, flowrider, indiaan of ‘grasshopper’


Hangend aan een touw gaan jonge avonturiers het touwbanen touwbanenparcours Climbing Challenge te lijf. Of ze nemen het horizontaal op tegen 300 pk golven, op een bodyboard. In de huid kruipen van een indiaan kan ook, tijdens het handboogschieten of sluipend in een reservaat met Amerikaans wild. En echte daredevils stappen op hun ‘surfboard’ om over gras en groen de kracht van Belgische trekpaarden te beleven. Spanning, spektakel en vooral gieren van het lachen!

Ontdekkingstocht naar Land Art en architectuur


Dat Flevoland indrukwekkende Land Art en bijzondere architectuur heeft, laat de Sightseeing-tour zien. Hurkend naast de imposante Exposure kijken avonturiers uit over het Flevolandse water, in Nagele zien ze creaties van het Nieuwe Bouwen van pioniers als Gerrit Rietveld en de Aardzee neemt avonturiers mee in de transformatie van de wilde Zuiderzee naar het serene polderlandschap… Prachtig!

Thrillseekers welkom


Sneller, harder, hoger … ? In oktober zijn thrillseekers aan het juiste adres in Flevoland. Twee dagen lang staat hun vlammende actie, duizelingwekkende hoogten en spectaculaire snelheden te wachten. De vraag is alleen: “Wie durft?”.

Altijd iets nieuws te beleven in Flevoland


In Flevoland is altijd weer iets nieuws te ontdekken. Dat laten bovenstaande te winnen avonturen voor oktober duidelijk zien. Avonturiers die het avontuur in Flevoland aan den lijve willen ondervinden en hun belevenissen willen delen via social media, kunnen zich tot en met 15 september inschrijven voor de acht oktober-avonturen via www.avonturiersgezocht.nl. Op 18 september worden de winnaars bekend gemaakt.

Imago-campagne Flevoland. Avontuurlijk Dichtbij.
De actie ‘Avonturiers Gezocht’ is een onderdeel van de imago-campagne ‘Flevoland. Avontuurlijk Dichtbij’. Toerisme Flevoland wil met deze campagne meer bekendheid genereren voor Flevoland als bestemming voor een dagje uit of een verblijf.

Comments are closed.