Fred ontdekt meer in Berlin Mitte

In het kloppende hart van de Berlijnse wijk Mitte vind ik al mijn favoriete winkels, restaurantjes en cafés bij elkaar. De ideale plek voor mij om regelmatig even neer te strijken in een Berlijns design hotel. Shoppen bij Filippa K, COS, Kiehl’s, Diesel, Scotch &Soda, Hugo Boss en eten en drinken bij Monsieur Vuong, Caras en Kaffee Mitte. Ik logeer eigenlijk altijd in The Weinmeister, maar Berlijn zou Berlijn niet zijn als er niet gebroken wordt met tradities. Deze keer ga ik voor een ander design hotel en voor nieuwe eet en drink ontdekkingen.

Hotel Lux 11

Hotel Lux 11 (Lux Eleven), Rosa-Luxemburg Strasse 9-13, is het meer extravagante en kleurrijke zusje van het stoere urban Weinmeister hotel. 72 ruime kamers en appartementen met een kitchenette om je helemaal thuis te laten voelen. Veel hotspots liggen om de hoek of een paar straten verder. Ook ben je zo op Alexanderplatz, Gendarmenmarkt en bij de musea.

Hotel Lux 11

Hotel Lux eleven

Oliv zit om de hoek

Oliv zit om de hoek


Om de hoek ontdek ik Oliv en geniet ik van een salade van kikkerwten, rode bonen, bietjes en feta.

In de avond wandelen we 10 minuutjes om de lekkerste Chinese hapjes uit te proberen bij Ymcha Heroes. Gestoomde paksoi met gebakken gember in oestersaus, rolletjes van rijstevel met bamboe en groenten, dim sums, tofoe met verse koriander in een soya en sesamsaus. Ik zou het hele menu wel willen afwerken.

Yamcha heroes

Yamcha heroes

Mijn lijstje met favoriete plekjes in dit veelzijdige wijk is weer wat langer, maar ik kan hier blijven ontdekken. Snel weer terug!

Koffie drinken in Mitte

Koffie drinken in Mitte

Comments are closed.