Park Hilaria succesvol afgeslotenVan 2 t/m 11 augustus 2013 was de Kennedylaan in Eindhoven omgebouwd tot tijdelijk pretpark. Bezoekers genoten van kermisattracties, gratis liveoptredens en straattheater. Mede door de gezellige en gemoedelijke sfeer, is de week zonder problemen verlopen. Organisator Eindhoven365 heeft de twaalfde editie van Park Hilaria afgesloten met naar schatting 500.000 bezoekers.

Attracties, muziek en theater

De organisatie van Park Hilaria staat jaarlijks voor de uitdaging om een boeiend aanbod aan attracties, muziek en straattheater bijeen te brengen dat een breed publiek aanspreekt. Naast de meer dan honderd kermisattracties, was het ook dit jaar weer goed toeven in de Biergarten, de Poffertjessalon of bij één van de vele eet- en drinkgelegenheden op het terrein. Nieuw was het Vissersdorp, waar verse vis vanachter vistonnen werd verkocht. De twee gratis muziekpleinen, Hollario en Lariepop, kenden een goed gevuld programma met bekende en mindere bekende muzikanten. Voor de kleinsten zorgde de Park Hilaria mascotte Larie de Kanarie samen met Arie en zijn vogelvriendjes voor de vrolijke noot op het Larie Nest.

Een verrassend Larie Nest in de avonduren

‘s Avonds als Larie lag te slapen, doken er ineens allerlei andere rare snuiters op in het Nest. Bezoekers konden op de foto met de Duifjes. Op Facebook waren de originele kiekjes terug te vinden. Een waar succes, te meten aan het aantal likes and shares. De Eindhovense breakdancers The Ruggeds gingen twee avonden uit hun dak op het Larie Nest. Net als de Eindhovense crew Commit Freerunning, die Park Hilaria als urban playground gebruikten.

Nieuw talent wint strijd om H-Factor

Op de laatste avond werd op Hollario de winnaar van de talentenjacht H-factor 2013 bekendgemaakt. De eerste prijs in de categorie Nederlandstalig ging naar Thom Coppens. De eerste prijs in de categorie Engelstalig ging naar Monique Schellekens. In de categorie Kinderen ging Michelle Okken er met de eerste prijs vandoor. Alle drie de winnaars krijgen een singleopname aangeboden. Daarnaast stonden de twee volwassen winnaars zondagavond 10 augustus in het voorprogramma van Grad Damen op het Hollario podium.

Comments are closed.