Camperverhuur in de lift

Ondanks de moeilijke tijden die de reisbranche doormaakt, lijken vakanties met een huurcamper nog steeds in de lift te zitten. En niet alleen voor verre bestemmingen, maar ook voor campervakanties in Europa. Dit constateert camperverhuurder Holiday Campers die een aantal opvallende verschuivingen in de boekingen ziet.
campervakanties

Populair bij gezinnen met kinderen

Uit een recente enquête onder de klanten van Holidaycampers.com blijkt dat het huren van een camper met name bij gezinnen met kinderen populair is. Dit geldt niet alleen voor Noord-Amerika, de camperbestemming bij uitstek, maar opvallend genoeg ook voor Europa. “Met name Spanje en Italië doen het goed, maar ook Scandinavië blijkt een populaire camperbestemming voor gezinnen met kinderen” zo constateert Debbie Heydanus van Holidaycampers.com. “Onze klanten blijken ons ruime aanbod van landen en verhuurders te waarderen en weten ons steeds beter te vinden.”

Camperhuur Australië goedkoper

Dat uit het onderzoek ook naar voren kwam dat Noord-Amerika de meest geboekte bestemming is voor het reizen met een huurcamper, met name bij gezinnen, is niet verrassend. Wel opmerkelijk is de toenemende populariteit van Australië als camperhuur bestemming.

Nu de koers van de Australische dollar de afgelopen maanden met meer dan 20% is gedaald, is het boeken van een huurcamper voor Australië aanzienlijk goedkoper geworden. Dit lijkt een van de oorzaken te zijn van de toegenomen interesse

aldus Heydanus. Wel blijkt dat voor deze bestemming vaker wordt gekozen voor een kleinere kampeerauto of backpackcamper en dat deze bestemming vooral geboekt wordt door stellen vanaf 30 jaar.

Last Minute Camperhuur

Het aantal last minute aanvragen is nog steeds verrassend hoog maar resulteert soms helaas in een teleurstelling. De consument realiseert zich niet dat het huren van een camper niet hetzelfde is als het huren van een auto en dat de beschikbaarheid beperkt is. Met name voor het huren van een camper in Amerika geldt dat tijdig boeken niet alleen voordeliger is, maar dat dan ook de beschikbaarheid nog dusdanig is dat bestemming en camper naar keuze nog te boeken zijn. Door het grote aantal camperverhuurders waar Holiday Campers mee werkt, lukt het toch vaak om ook de last minute klant van dienst te zijn.

Comments are closed.