Maak Food Tour in Oregon langs lokale boeren

Drie ‘local food specialists’ en vriendinnen uit Portland hebben hun krachten gebundeld met de oprichting van een nieuw initiatief op het gebied van duurzaam eten: Get Dirty Farm Tours. Daarmee zijn ze de eerste die in Oregon excursies organiseren waarbij unieke lokale boerenbedrijven bezocht worden. Daarnaast heeft Travel Oregon dit jaar wederom de herfstcampagne Oregon Bounty, met tips over hoe je de staat al etende en drinkende kunt ontdekken. Uiteraard staan hierbij de lokale landbouw en producten waar de grond van deze staat rijk aan is centraal.
oregon0get-dirty-farm-tours

Excursies naar lokale boeren

Get Dirty Farm Tours gaat op zoektocht naar de culinaire geheimen die verborgen zijn in de achtertuin van Portland: de gehele staat Oregon. Of het nu een vegetarische boerderij, een geitenboerderij, wijngaard, of een oesterkwekerij betreft, de excursies verbinden nieuwsgierige ‘food lovers’ met de lokale boeren en geven de gelegenheid om uit eerste hand te zien hoe producten in Oregon groeien en worden geproduceerd.

De maandelijkse excursies die worden georganiseerd krijgen elk een ander thema gebaseerd op het seizoen. Er worden minimaal twee duurzame boerderijen bezocht en er wordt geluncht op locatie. Toeristen krijgen op deze manier de mogelijkheid om op een uniek en educatief culinair avontuur te gaan.

Get Dirty Farm Tours is in maart 2013 opgericht door drie vriendinnen met een passie voor duurzame producten, het boerenleven en koken: Blake Van Roekel, eigenaar van Good Keuken culinary school; Lane Selman, Agricultural researcher en market manager van Gathering Together Farm en Sara Pool, eigenaar van Grow Me Organics. Samen maakt het drietal zich sterk voor duurzame productie en verantwoord eten. De geplande tours tot en met december 2013 zijn hier te vinden.

Food Trips tips van Travel Oregon

Travel Oregon organiseert elk jaar de herfstcampagne Oregon Bounty. Dit jaar is de aftrap op 12 augustus. In Portland wordt het festival FeastPortland georganiseerd van 19-22 september. Om een rondreis door de staat al etende en drinkende af te leggen kunnen bezoekers gebruik maken van de zeven suggesties van Travel Oregon.

Vind voordelige vluchten naar Oregon met Skyscanner

Comments are closed.