Uittips in de Lorraine voor familie

De regio Lorraine ligt in het noordoosten van Frankrijk en grenst aan Luxemburg, Duitsland en ligt tussen de Franse regio Champagne-Ardennen en de Elzas. Bekend van onder meer de steden Metz en Nancy en uiteraard de mirabel en de Quiche Lorraine.
lorraine-kinderen-klimmen-fort-aventura

Gezinnen met jonge kinderen

Maar naast deze toeristische trekkers biedt de Lorraine een keur aan verrassende evenementen, ludieke accommodaties en attracties en voor gezinnen met jonge kinderen biedt de streek een bonte verzameling aan vermaak. Hieronder een selectie van bezienswaardigheden voor jongens en meisje tussen 8 en 17 jaar.

Wolven kijken in dierenpark Sainte-Croix

Dit is het grootste dierenpark van Frankrijk op een landgoed van meer dan 120 hectare met bossen en meertjes. Zo’n 1500 dieren en ruim honderd diersoorten zijn er te zien. Een van de hoogtepunten is dat er wolven kunt spotten. Nieuw in 2013: er komt een roedel Noord-Afrikaanse timberwolven bij. Hun nieuwe leefruimte heeft een oppervlakte van 12.000 m² en ligt in het wolvenpark, waar dan vier verschillende roedels wonen: twee roedels Europese wolven, een roedelwitte wolven uit de toendra van Alaska en een roedel zwarte timberwolven. Het park is geopend tot en met 12 november.

Volop avontuur in attractiepark Walygator

Attractiepark Walygator ligt langs de A31 op zo’n 15 kilometer ten noorden van Metz. 60 attracties en shows voor het hele gezin in een 47 hectaren. In Walygator is elk jaar wat nieuws te beleven. Een plek waar ouders kunnen ontspannen, een waar paradijs voor kleine kinderen en een adrenalineshot voor grotere kinderen. Geopende tot en met eind oktober.

Vind voordelige vluchten naar Lorraine met Skyscanner

Comments are closed.