Curaçao North Sea Jazz

‘Willemstad is klaar voor North Sea Jazz. Wie afgelopen maand geen gelegenheid had om naar Rotterdam af te reizen voor North Sea Jazz of de smaak van jazzmuziek juist te pakken heeft, reist eind augustus af naar Curaçao.’ Op dit Caribische eiland vindt dit jaar de 4de editie plaats van het Curaçao North Sea Jazz Festival op 30 en 31 augustus aanstaande. Headliners zijn Diana Ross en Usher.
curacao-jazz-festival-foto-andreas-terlaak

Zon, zee, strand en heerlijke muziek

Zon, zee, strand en heerlijke muziek, dat is Curaçao North Sea Jazz. Dit jaar is het nog meer genieten dan voorgaande jaren, dankzij deelname van de twee wereldberoemde sterren Diana Ross en Usher. Grammy Award en Billboard Award winnaar Usher geeft zaterdag 31 augustus een spetterende show in en rondom het World Trade Center te Willemstad. Naast Usher is ook bekend dat de grote ster Diana Ross optreedt. De 69-jarige wereldberoemde soulzangeres is te zien op 30 augustus. Diana begon in de jaren 60 als leadzangeres van de wereldberoemde groep ‘The Supremes’ en deze behoort nog steeds tot de meest succesvolle Amerikaanse groep in de geschiedenis.

Andere bekende artiesten die optreden op dit succesvolle festival zijn o.a. Marc Anthony, The Roots, New Cool Collective, Luis Miguel en Erykah Badu. Verder kan het publiek traditiegetrouw ook in de week voor het ‘echte’ festival al genieten van concerten op verschillende plaatsen. Zo verwelkomt het Brionplein in Willemstad op maandag 26 augustus El Gran Combo, een optreden dat gratis toegankelijk is. Op donderdag 29 augustus treedt José James op in restaurant Brakkeput Mei Mei in Jan Sofat.

Wie na het voorprogramma en het tweedaagse festival nog geen genoeg heeft van jazz, soul, latin, hip hop en R&B, kan nog genieten van de officiële afsluiter van het Curaçao North Sea Jazz festival bij het Santa Barbara Beach & Golf Resort op 1 september. Op deze dag speelt ‘De Jay Blues Band’ met een compleet eigen sound waar blues, blues-rock, r&b, jazz en funk samenkomen.

Het Curaçao North Sea Jazz Festival wordt, in samenwerking met Mojo Concerts, medegeorganiseerd en gesponsord door Stichting Fundashon Bon Intenshon. Deze stichting, gevestigd op Curaçao en opgericht in 1990, wil Curaçao op een bijzondere wijze groots onder de aandacht brengen van de (inter)nationale gemeenschap.

Vind voordelige vluchten naar Curaçao met Skyscanner

Comments are closed.